Év Ápolója díj

2024.07.03. 16:08

Egészségügyi dolgozókat köszöntötték a Semmelweis-napon a halasi kórházban – galériával

Elismeréseket adtak át a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház a Szegedi Tudományegyetem Oktató Kórház Semmelweis-napi ünnepségén kedden délután. Átadták a város Egészségügyéért díjakat és az Év Ápolója díjat is.

Pozsgai Ákos

Dr. Lénárt Endre, a halasi kórház megbízott főigazgatója méltatta köszöntőjében emlékeztetett, hogy Magyarországon július 1-jét Semmelweis-napként ismerjük, amely az egészségügyi dolgozók munkájának elismerésére szolgál.  

Semmelweis-nap, kitüntetés, Kiskunhalas,
A Semmelweis-napi kitüntetettek, balról jobbra: Dr. Németh Magdolna, Havas Lászlóné, Dr. Balogh Mária, Hambalkó Teréz
Fotó: Pozsgai Ákos

Hivatalosan ugyanis ezen a napon ünnepeljük Semmelweis Ignác, születésnapját, aki 1818-ban született, és kiemelkedő szerepet játszott a gyermekágyi láz megértésében és leküzdésében. Semmelweis felfedezése, hogy a kézfertőtlenítés jelentősen csökkenti a fertőzések számát a szülészeti osztályokon, forradalmasította az orvostudományt és számtalan életet mentett meg, hangoztatta a főigazgató.

Lénárt Endre köszönetet mondott a kórház dolgozóinak a munkájáért és külön is köszöntötte, akik kitüntetést, vagy valamilyen elismerést kaptak a Semmelweis-napi ünnepségen. Köszönetet mondott Dr. Szepesvári Szabolcs előző főigazgatónak, kiemelve, hogy a vezetése alatt sokat fejlődött a halasi intézmény, a gyógyító és betegápoló munka, a kórház műszerezettsége és a munkakörülmények magas színvonalúak.

Az ünnepségen átadták a Kiskunhalas Város Egészségügyéért járó kitüntetéseket, melyet Dr. Balogh Mária a Sürgősségi osztály osztályvezető főorvosa, a Havas Lászlóné a Központi irányításról és Dr. Németh Magdolna gyermek háziorvos vehettek át kiemelkedő, példamutató munkájuk elismeréséül. A díjakat Fülöp Róbert polgármester és Dr. Lénárt Endre főigazgató adták át a kitüntetetteknek.

Átadták az kórház Év Ápolója díjat is, amelyet idén Hambalkó Teréz vehetett át Dittmayer Péter ápolási igazgatótól.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában