Szórakozás

2024.07.05. 15:28

Egész napos szórakozást ígér a családoknak a vadkerti gasztronap

Július első hétvégéjén érdemes Soltvadkert felé venni az irányt, bor- és gasztronapot rendeznek ugyanis a városban.

Barta Zsolt

Szombat délután a nagy parkolóban 13 órakor kezdődik a rendezvénysorozat. A családosoknak egész napos programban érdemes gondolkozni. A Vadkerti-tó vize nagyon jó, azaz a napot a strandon is lehet kezdeni, amikor pedig belefáradnak a gyerekek a pancsolásba, akkor ott a belváros, ahol pörkölt- és gombócfőző verseny, borudvar, gasztro-bemutatók, térzene, büfék várják a vendéket.

bor, gasztro, fesztivál
Borudvar is várja a látogatókat
Fotó: Barta Zsolt / archív-felvétel

Délután 13-kor fellép Szekeres Mihály énekes, zongorista, majd 15:30-kor a Vadkerti Liliom Citerazenekar ad műsort. Ezt követően 16 órakor A csillagokon túl című komédiát az Imrehegyi Színjátszó Társulat előadásában láthatja a közönség. Nagyszerű operettműsorral készül 17 órától Leblanc Győző és Szeredy Krisztina. Őket követi 19 órakor a Clippers koncert, majd 21 órától a Kavalkád Rock Band lép fel. Ezzel azonban nem ér véget a programok sora, ugyanis 23 órakor Orsovai Reni és a NENE koncertre várják a közönséget.

A tervek szerint hat borház települ ki, hogy hűsítő nedűkkel várják a vendégeket, akik gasztrobemutatón vehetnek részt. Tradicionális roma ételeket kínál Boczek Nikolett, Balázs Melinda, Farka Brigitta és Farka Ibolya. Sváb ételkülönlegességeket mutat be Piller Pál és Szemlaki József. Ezen kívül házi sajtokat, kovászos falatkákat, gyógynövényes italokat, fermentált zöldségeket, gyümölcsöket, hidegen készült vadon termő som- és kökénytermékeket kínál Gáspár Edit. 

bor, gasztro, fesztivál
Baráti társaságok főznek ezen a hétvégén is Soltvadkerten a fesztiválon
Fotó: Barta Zsolt / archív-felvétel


 

 


 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában