Dunapataj

2024.07.16. 20:29

A kerékpár volt a fő közlekedési eszköz a református családi táborban – galériával

Négynapos, önellátós családi tábort tartott a Dunapataji Szelidi-tó partján a Szabadszállási Református Egyházközség. A rendezvénynek helyt adó csepegi üdülőben a gyülekezeti családok, felső tagozatos és középiskolás diákok múlatták a nyári szünidő értékes perceit.

Gulyás Sándor

A családi tábor fontos eszközei voltak a kerékpárok, mert a programhelyekre biciklik nyergében utaztak a résztvevők napi több tíz kilométert karikázva. Az első kiránduláson Újtelek és Szakmár felé haladva elkerekeztek az öregtényi kápolnához, valamint a Szent Hubertus vadászkápolnához. A másik nagyobb túra alkalmával Dunapatajon át Ordasra érve megálltak annál a fánál, amelynél a hagyomány szerint a Rákóczi-szabadságharc idején a nagyfejedelem megpihent, majd a református templom történetével ismerkedtek meg. Géderlak és Dunaszentbenedek érintésével Uszódra érkeztek, ahol Farkas István lelkipásztor tartott tájékoztatót a helyi templom történetéről, majd ellátogattak a Benedek Péter Emlékházba. 

kerékpár, családi tábor, Szelidi-tó, református egyházközség
A kerékpárok nyergébe pattanva  járták be a környéket a táborozók
Fotó: Szabadszállási Református Egyházközség

A kétkerekű járműveket felcserélve Kalocsára utazott a csapat. A kirándulás első állomása a felújított református templom volt, ahol Gera Csontos Hajnalka lelkipásztor ismertette annak történetét és a felújítás részleteit. A táborozók felkeresték a Nagyboldogasszony Főszékesegyházat, a Paprikamúzeumot, a Népművészeti Tájházat, megtekintették a Kalocsát Pakssal összekötő új Tomori Pál hidat.

A résztvevők lelki töltekezésére, minden este vacsora után zenés áhítatot tartottak a gyülekezet lelkipásztorai, a tábor szervezői-vezetői, Pálinkás Gyula és Pálinkásné Balogi Beáta, igehirdetéssel, énekkel, közös imádsággal.

A táborzáró istentiszteleten zenés áhítattal köszönték meg a táborozók és adtak hálát a tábor testi-lelki élményeiért gyülekezeti tagoknak, a támogatóknak az anyagi és természetbeni felajánlásaiért, minden segítségéért és a finom ételek elkészítéséért – tájékoztatta hírportálunkat Holczmann Mihály, a szabadszállási református egyházközség főgondnoka.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!