Baja

2024.07.08. 07:00

Borítékolható szerelem: vallomások, levélrészletek és ikonikus dalok a szerelemről

Az Ady Endre Városi Könyvtárban a Borítékolható szerelem című előadásban Nyáry Krisztián és Náray Erika olyan híres párok levelezéséből szemezget, megtűzdelve odaillő dalokkal és élőzenei kísérettel, valamint vetítéssel, mint például Örkény István és Nagy Angéla, Mikszáth Kálmán és Mauks Ilona, vagy talán a leghíresebb: Ady és Léda.

Márton Anna

Ha valaki esetleg nem ismerné Náray Erikát, akkor talán leghíresebb szinkronszerepének klasszikus mondata: Az igazság odaát van. 

előadás, könyvtár, baja,
Illusztráció
Fotó: Shutterstock

Az X-aktákban ő volt Scully ügynök magyarhangja. Sokat szinkronizál manapság is, de színházban is játszik, számos zenés darabban megfordult már. Nyáry Krisztián meg leginkább az írók-költők magánéletéről szóló könyvei (Így szerettek ők...) révén vált ismertté. Nyáry Krisztián Írjál és szeressél című könyvében 125, a magyar kultúrtörténet legszebb, legérdekesebb vagy éppen legfelháborítóbb szerelmes levelei és azok keletkezésének történetei kaptak helyet. Ezekből válogatva született meg ez a július 9-i előadás, mely este hatkor kezdődik. Jegyek a könyvtárban vásárolhatók. Szeretettel várják az érdeklődőket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában