Beruházás

2024.07.12. 13:50

Százötven millió forintból újul meg és bővül a jánoshalmi termelői piac – galériával

Raktárt, szociális helyiségeket és irodákat is kialakítanak a készülő új épületszárnyban a jánoshalmi termelői piacon, ahol a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán elnyert 150 millió forintból más fejlesztések is megvalósulnak.

Pozsgai Ákos

Az engedélyes kiviteli tervek és a látványtervek már másfél éve elkészültek a helyi termelői piac felújításához. Az önkormányzat a gazdaság-fejlesztési pályázat keretében elnyert összegből a piacon álló egykor kocsmaként működő régi épületet is lebontatta, a helyén egy nagyobb új épület valósul meg, ami raktár és elárusító tér is lesz egyben. 

termelői piac, Jánoshalma, építkezés,
Százötven millió forintból újul meg és bővül a jánoshalmi termelői piac
Fotó: Pozsgai Ákos

Az építkezés a rendkívüli melegben sem állt le, a kivitelezést végző helyi székhelyű Piramis Trade Bau Kft. dolgozói megemelt mennyiségű védőitalt kapnak, és gyakrabban húzódnak árnyékba a tűző napsütés elől, hogy felfrissítsék magukat. Az épület fő falai már állnak, szociális helyiségeket alakítanak ki mosdókkal, raktárt és irodát.

A teljes felújítás része a külső közművek kiépítése, az akadálymentesítés, a napelemes rendszerű piaci térvilágítás kiépítése is. Parkolók, kerékpártárolók is épülnek és új térburkolat is lesz, új kerítéssel és megújult zöldfelülettel.

A tervezés során külön figyeltek a piacon a kisállatok, jellemzően szárnyas jószágok árusításának megoldására is, erre a piactér sportcsarnok felőli részén lesz lehetőség, itt aszfaltburkolatot alakítanak ki, ahova gépjárművel is be lehet majd állni és utánfutóról is lehet majd árulni az állatokat.

A piacteret, amely várhatóan jövő év februárjára készül el, riasztó-és kamerarendszerrel, valamint a szükséges és informatikai rendszerrel is ellátják.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában