Kecskemét

2024.07.26. 12:26

Az Aurin Leánykar hongkongi kórust lát vendégül

Európai turnéja során hazánkba is ellátogat a Good Hope School Choir Hongkongból. Az ifjú énekeseket a kecskeméti Aurin Leánykar tagjai látják vendégül a hét végén.

Sebestyén Hajnalka

A részletekről Durányik László, az Aurin karnagya adott tájékoztatást. Közös koncertet július 28-án, vasárnap adnak a Kecskeméten, a Kodály Iskolában. A 18 órakor kezdő ingyenes programra minden érdeklődőt szeretettel várnak.

aurin, kórus, Kecskemét,
Az Aurin Leánykar hongkongi kórust lát vendégül és közös koncertet is adnak
Fotó: Aurin Leánykar Facebook-oldala

A Good Hope School Choir Hong Kong egyik legrégebben működő és legjobb kórusa. 1959-ben alapították, és nem csak a vokális finomságra összpontosítanak, hanem arra is, hogy tagjai teljes zenei potenciálját kibontakoztassák. A kórusban folyó képzéssel magabiztos fiatal hölgyeket nevelnek a jövő társadalma számára.

Története során a kórus kiemelkedő eredményeket ért el a helyi zenei fesztiválokon, különböző díjakat szerzett és elnyerte a „Legkiemelkedőbb Kórus” díjat. Nemzetközi turnékra is utaztak, olyan országokban léptek fel, mint Kanada, Ausztrália, Kína, Ausztria, Lengyelország, Olaszország, Bulgária, Magyarország. Aranyérmet nyertek az 5. és 6. Kórusok Világjátékán (Kórusolimpia), és díjazottjai voltak a 8. Világbéke Kórusfesztiválnak Bécsben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában