Ünnepség

2024.06.21. 17:46

Világversenyen is jeleskedtek matematikából a bácsalmási tanulók

Néhány nappal ezelőtt díjátadó ünnepséget tartottak a bácsalmási általános iskola Szent János utcai épületének udvarán. A rendezvényen a 2024-es Matific Matematikai Olimpia bácsalmási győzteseit és az országos versenyek kiválóságait jutalmazták.

Juhász Jenő

A világ legnagyobb online matematikai versenyét immár a negyedik alkalommal rendezték meg. A mostani megméretésre a Bácsalmási Körzeti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola is benevezett. Komoly eredménnyel büszkélkedhetnek, hiszen az országos ranglistán, a 65. helyen végeztek a TOP 100-ban. Ami azt is jelenti, hogy a Bajai Tankerület legjobbja lett a bácsalmási általános iskola.

matematika, Bácsalmás, ünnepség
Jeleskedtek matematikából a bácsalmási tanulók
Fotó: Beküldött fotó

Pálmai Zoltán, a körzeti általános iskola igazgatója érdeklődésünkre elmondta, hogy az 1-6. évfolyamos tanulók részére kiírt matematikai olimpia feladatain 85 diák szorgoskodott. A felkészítő pedagógusok lelkiismeretes munkájának köszönhetően nagyon szép eredmények születtek. Az alsósok közül 12-en bronz, 1 ezüst és 20 rubin, míg a felsősök közül 19 bronz, 2 ezüst és 3 rubin minősítést kaptak.

Az összejövetelen Várady-Szabó Bence üzletfejlesztési menedzser adta át a Matific Matematikai Olimpia tankerületi első helyezettnek járó kupát. A vetélkedő résztvevői ezen kívül még posztert és matricát is kaptak ajándékba.

Ugyanekkor Sárosi Magdolna tankerületi igazgató pedig azokat a diákokat jutalmazta, akik az országos versenyeken kiemelkedő teljesítményt nyújtottak és aktív szereplést vállaltak a tankerületi ünnepségeken.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában