Fresh Fruit TÉSZ

2024.06.08. 20:00

Ingyen kóstolhatjuk a meggyet Bács-Kiskunban

Ingyenes megykóstoltatást szervez idén is a hét elején a keceli Fresh Fruit TÉSZ Bács-Kiskunban.

Barta Zsolt

Hétfőn, kedden és szerdán Bács-Kiskun több településén ingyenesen kóstolhatnak meggyet a gyümölcs kedvelői. A kifejezetten meleg tavaszi időjárásnak köszönhetően idén a szokásosnál 1-2 héttel előbb beérett a méltán híres magyar meggy. A frissen és feldolgozva is népszerű gyümölcsöt népszerűsíti két cég – Fresh Fruit TÉSZ, Balaton Ker -TÉSZ – ingyenes kóstoltatással három napon át, június 10. és 12. között. 

meggy, kóstoló, Fresh Fruit TÉSZ
A Fresh Fruit TÉSZ hoszteszei kínálták tavaly is a keceli meggyet az érdeklődőknek
Fotó: Barta Zsolt

Már hagyomány, hogy a meggyszezon kezdetén hoszteszek közreműködésével a járókelők friss, finom meggyet kóstolhatnak az ország számos pontján. Minderről Juhos Csaba, a keceli Fresh Fruit TÉSZ elnöke tájékoztatta hírportálunkat. Mint fogalmazott: céljuk, hogy minél több fogyasztóban tudatosítsák, milyen fantasztikus gyümölcs a meggy. Jellegzetes, finom íze mellett sokan azért fogyasztják, mert nagyon egészséges. Egyedülálló beltartalmi értékeinek köszönhetően ma már igazolt tény, hogy a meggy segíti a kiegyensúlyozott emésztést, serkenti a szívműködést, tisztítja az érrendszert, kiváló természetes ásványi anyag és vitaminforrás. 

Az akció során 17 település – ebből kilenc Bács-Kiskunban – 20 helyszínén, előre meghirdetett helyeken és időpontokban hoszteszkollégák kínálják a friss, finom meggyet a járókelőknek. A kóstoló mellé szórólap is jár, melyen minden információt megtalálnak az érdeklődők a meggy élettani hatásaival kapcsolatban. Juhos Csaba elnök arra is felhívta a figyelmet, hogy a rendszeres gyümölcs-, illetve zöldségfogyasztással nagyon sok betegség elkerülhető.

A Fruitmarketing Kft. koordinálásával a két szövetkezet, a Fresh Fruit TÉSZ és a Balaton Ker-Tész termelői közösen biztosítják a közel három tonna friss meggyet az akcióhoz. A példás szakmaközi összefogás eredményeként hétfő reggeltől szerda délutánig kilenc balatoni és kilenc Bács-Kiskun megyei település forgalmas pontján kóstolhatják meg az idei termést az arra járók. Tavaly 20 dekagrammos dobozkákban vihették el a keceli meggyet, és kóstolhatták az érdeklődők.

Itt lehet ingyenesen kóstolni a meggyet Bács-Kiskunban

A kóstoltatás helyszínei, időpontjai:

2024. 06. 10. hétfő

  • 09:00-09:30-ig Császártöltés Orvosi Rendelők parkoló
  • 10:00-10:30-ig Kecel Coop parkoló
  • 11:30-12:00-ig Vadkerti tó strand bejárat
  • 12:30-13:00-ig Bócsa, Bócsa Market előtt (Vadkerti út 5.)

06. 11. kedd

  • 09:00-09:30-ig Kiskőrös, Petőfi tér
  • 10:00-10:30-ig Soltvadkert, Korona Cukrászda parkoló
  • 11:30-12:30-ig Kecskemét, Széchenyi tér

06. 12. szerda

  • 09:00-10:00-ig Kalocsa, Búzapiac tér (volt Duna Áruház előtt)
  • 10:30-11:00-ig Miske, Fő út és Szent Imre u. sarok
  • 12.00-13.00-ig Kiskunhalas, Bethlen tér

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában