Közlemény

2024.06.24. 17:35

Megszüntette az erdőlátogatási tilalmat a Gemenc Zrt.

A Duna apadása következtében a közvetlen életveszély jelentősen csökkent, ezért a Gemenc Zrt. megszüntette az erdőlátogatási tilalmat, ami a teljes Gemenci erdőre, valamint Mohács és Paks környékén a Duna hullámterében lévő erdőterületekre és az erdőterületek közötti egyéb, erdőgazdálkodási tevékenységet szolgáló földterületekre vonatkozott – írta közleményében a Gemenc Zrt. Felhívták a figyelmet arra is, hogy a felázott erdőtalaj még nem száradt meg, így a fakidőlések kockázata még nem szűnt meg.

Tapodi Kálmán

Mint írták: a Pörbölyi Titán sem közelíthető meg, sok túraútvonal, így a Malomtelelői tanösvény még járhatatlan a mélyebb fekvésű területrészeken bent maradt víz miatt. A kialakuló pangó vizekben egyre nagyobb mennyiségű szúnyoglárva jelent meg, így fokozott szúnyoginvázió várható.

Gemenc Zrt., erdőlátogatás, erdő
A Gemenc Zrt. megszüntette az erdőlátogatási tilalmat
Forrás: Gemenc Zrt.

A Gemenci Állami Erdei Vasút menetrendszerinti járatai – mivel az árvízben több helyütt megrongálódott a vasúti pálya, illetve jelentős számú fakidőlés történt a vasút nyomvonalán – legkorábban július közepén indulnak újra.

A túraútvonalak járhatóságáról a Gemenc Zrt. illetve a Duna-Dráva Nemzeti Park hivatalos elérhetőségein tudnak az érdeklődők információhoz jutni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában