Kecskemét

2024.05.11. 08:00

Tájfutóval hangoltak a hagyományos sportnapra a Corvin Mátyás iskolában

Hajnal Zsolt tájfutó tartott előadást pénteken a Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskolában. Az esemény egyben az iskola tavaszi sportnapjának programismertetője is volt.

Orosz Fanni Flóra

Hosszú évekre nyúlik vissza a Corvin Mátyás iskola hagyományos sportnapja, melyet május 11-én, szombaton tartanak, és már korán reggel megannyi érdekességgel készülnek az intézményben tanuló diákoknak és szüleiknek. 

sportnap, Kecskemét, Corvin
Sportnapon tartott előadást Hajnal Zsolt 
Fotó: Orosz Fanni

A program előtti napon a felső tagozatosok betekintést nyerhettek a tájfutás szépségébe, amit egy rendhagyó tanítási óra keretén belül Hajnal Zsolt, a Kecskeméti Zöldsportok Egyesület és a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. Tájfutó Szakosztály vezetője mutatott be. 

A gyerekek hatalmas lelkesedéssel fogadták a bemutatót, az előadás végén pedig sokan kérdeztek és tanácsot is kértek. Hajnal Zsolt elárulta, hogy a legtöbb fiatalt az érdekelte, mennyire biztonságos ez a sport. Ez annak tudható be, hogy manapság már kevésbé élünk természetközeli mindennapokat, sőt a tájékozódási képességeinket is háttérbe szorítják a kényelmes technológiák. Hajnal Zsolt a tájfutás számos szépsége közül kiemelte, hogy ez a fajta mozgásforma milyen nagy mértékben képes fejleszteni a tájékozódást, az önállóságot, de a csapatmunkát is. A diákok a szombati sportnapon próbára is tehetik magukat kezdő tájfutóként, ugyanis egy labirintus pályán tudnak majd kísérletezni.  

sportnap, Kecskemét, Corvin
Fotó: Orosz Fanni

Pászti András, a Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskola igazgatóhelyettese ismertette az idei sportnap állomásait. Készülnek többek között kerékpár-bemutatóval, tájfutó pályával, érzékenyítő programként ki lehet majd próbálni a gyengénlátók sportját, a csörgőlabdát is, de a Hunyadivárosi Közösségi Házban ezen a napon tartják a házi süteményversenyük eredményhirdetését, valamint a Herman Ottó téren padot is avatnak Puskás Ferenc emlékére. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában