Sikerek

2024.05.10. 21:25

Női vállalkozók osztották meg egymással tapasztalataikat Kecskeméten

Május 9-én a Trendalelke Vállalkozónői Reggelit tartottak Kecskeméten a Spaletta étteremben, ahol többek között a város polgármestere, Szemereyné Pataki Klaudia is mesélt kalandos pályájáról. Női vállalkozóként a karrierépítés munkás folyamat lehet, de az előadók sikeres pályája a kemény munkának köszönhető.

Orosz Fanni Flóra

A Trendalelke Vállalkozónői Reggeli hét éve a vállalkozónői tudás és kapcsolatépítése központja Kecskeméten, a foglalkozásokat pedig mindig hatalmas siker övezi. 

női, vállalkozó, trendalelke
Május 9-én a Trendalelke Vállalkozónői Reggelit tartottak Kecskeméten a Spaletta étteremben, ahol többek között a város polgármestere, Szemereyné Pataki Klaudia is mesélt kalandos pályájáról.
Fotó: Orosz Fanni Flóra

Női vállalkozóként a divaiparban

Zoób Kati nevét még azok is ismerik, akik nem követik árgus szemekkel a hazai divat alakulását. A művésznő nosztalgikusan mesélte, hogy mindig is érezte, hogy különleges kapcsolata van az alkotással. Legnagyobb örömforrása az anyagok tapintása.  

“Érzem az ujjamban az anyag válaszát, ez egy erős kommunikáció. A textil nyelvén bármit képes vagyok kifejezni.” – magyarázta Zoób Kati  

A kilencvenes évek közepén üstökösként jelent meg a magyar divat egén, három évre rá már Párizsban mutatott be, és innen egyenes út vezetett számára London, New York, Sanghaj felé. Zoób Kati több mint 30 évvel ezelőtt alapította divatmárkáját, és azóta büszkén vállalja, ő valami teljesen mást csinál, mint az aktuális trendeket követő divatházak. 
Bátran szembe megy trendekkel, amikkel nem tud azonosulni, és a saját víziója alapján építette fel a jövőre harmincéves Katti Zoób divatházat, és az általa kijelölt úton következetesen vezeti a vállalkozását. 

Női vállalkozóként a politikában

A különleges Vállalkozónői Reggelin Kecskemét város polgármestere, Szemereyné Pataki Klaudia is megosztotta élményeit, tapasztalatait a nőként való üzleti érvényesülésről. Megtudhattuk például, hogy egyáltalán nem állt szándékában politikával foglalkozni, hiszen fiatal kora óta a szállodavezetés volt az álma, ahol a felsőoktatási tanulmányait követően nagyon hamar el is tudott helyezkedni. A politikai pálya számára teljesen a véletlen műve volt, ugyanakkor azóta hivatásának érzi a város felelős vezetését.

“Alázattal szeretettel és lelkesedéssel szolgáljuk az embereket.” – fűzte mondanivalójához a polgármester

Szemereyné Patak Klaudia szerint a szállodavezetés és a polgármesteri feladatok számos téren hasonlítanak, hiszen mindkét szakma feladata az emberek szolgálata.  

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában