Mulatság

2024.05.02. 14:43

Tömegeket vonzó Majka-koncert zárta a kalocsai majálist – galériával

Míg Kalocsán május elsején kora délután az Európai Unióhoz való csatlakozás 20. évfordulója jegyében készített 2024 adag paprikás illata és gyerekzsivaj, a hagyományőrző együttesek fellépése töltötte be az Érsekkertet, este már a koncerteké volt a főszerep. Fél hétkor a Don’t Stop The Queen csapott a húrok közé, nyolckor pedig Majka lépet színpadra. A koncert kezdetére teljesen megtelt a több hektár területű érsekkert színpadhoz közelebbi része. A szervezők szerint a majálisi programokon több mint 12 ezren vettek részt.

Zsiga Ferenc

A Don’t Stop The Queen tribute zenekar már nem először lépett fel Kalocsán, 2022-ben a Paprikafesztiválon már megmutatta, milyen profin adja vissza a legendás Queen együttes slágereit. Az időutazásnak is tekinthető dalok jól megalapoztak Majka fellépésének, a koncert kezdetére több ezres tömeg gyűlt össze, nagyon sokan vidékről, még a Dunántúlról is érkeztek.

A rapper és csapata pontban nyolckor indította a showt, hogy aztán másfél órán keresztül megállás nélkül játssza a legnépszerűbb dalokat. A magyar zenei élet egyik legkarizmatikusabb előadójának mondott Majka már az első szám közben kapcsolatot teremtett a közönséggel, lendületes előadását ezúttal is remekül kiegészítette Veres Mónika, művésznevén Nika Fonogram- és EMeRTon-díjas énekes- és színésznő. A vizuális effektek, a dinamikus koreográfiák mind hozzátettek a látványhoz, példás összhangjuk a zenével egykettőre magával ragadó hangulatot teremtett. Szólt a Partykarantén, az Elvitted a szívemet, a Belehalok, a Mindenki táncol, és olyan buli kerekedett a koncert végére, amire a kalocsai majális közönsége még sokáig emlékezni fog.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában