Szakácstársadalom

2024.05.28. 17:06

Ételremekek készültek a soltszentimrei gasztroudvarban – galériával

A szakácstársadalom krémje tartott bemutatót a hétvégén a soltszentimrei „gasztroudvarban”. Varga Károly világkupa-győztes mesterszakács zöldségfaragványaival ejtette ámulatba a közönséget, a kínai Ding Shu Tang kínai töltött tésztával és húsos batyuval, Kubinyi Dániel, a hollókői Castellum Hotel mestercukrásza a 2023-as Szamos tányérdesszert megmérettetés első helyezettje mikrokozmosz desszerttel lepte meg a gasztronómia iránt érdeklődőket.

Gulyás Sándor

A házigazda Balog Martin szakács, a Magyarok étele verseny tavalyi győztese lágy vízibivaly krémsajtot, a szabadszállási Pető Mátyás, a Magyarok étele verseny idei ezüstérmese laskagombás nyúlkolbászt készített. Bottyán Szilvia, aki a Párkányi Magán Szakközépiskola szakoktatója szőgyei lakodalmas pogácsát hozott. 

gasztroudvar, Balog Martin, szakács
A képen (balról-jobbra): Farkas Árpád, Drégelyi Endre, Bottyán Szilvia, Kubinyi Dániel, Balog Martin, Bottyán Árpád, Ding Shu Tang 
Fotó: Gulyás Sándor

– A soltszentimrei rendezvény vármegyei szinten is meghatározó esemény, hiszen nagyon kevés az olyan alkalom, hogy ennyi komoly szakember vesz részt, mutatja be tudományát, népszerűsíti a szakmát. A jó példa követendő, mert egyre nagyobb igény mutatkozik, ilyen és hasonló programokra – fogalmaztott Asztalos István, kunszentmiklósi séf, az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesület elnöke, az Oldalas magazin főszerkesztője. 

A rendezvényen a környékbeli településekről és külföldről is érkeztek élelmiszergyártók, akik kiállították termékeiket. Az érdeklődőknek Drégelyi Endre, a magyar gasztronómiáért érdeméremmel kitüntetett mesterszakács, okleveles, kiváló szakoktató, gasztro-esztéta birkapörkölttel kedveskedett. A gasztroudvarban teret kaptak a környékbeli előadók. A hangulatról az Asztalosné Városi Bernadett vezette kunszentmiklósi Dalos Pacsirták, Tóth Hajnalka, valamint DJ Tommy és DJ Jony gondoskodtak. 

– A rendezvény rendkívül sikersenek bizonyult, nagyon sok volt az érdeklődő, így több mint ezer kóstoló adagot osztottunk ki. Szándékom szerint a soltszentimrei gasztroudvart a jövőben évente két alkalommal rendezzük meg – fogalmazott Balog Martin főszervező. 

A gasztrokulturális program  egyben jótékonysági célt is szolgált. A közel 150 ezer forintos bevételét a Soltszentimrei Általános Iskoláért Közhasznú Alapítvány kapja. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában