Katasztrófavédelem

2024.05.10. 12:37

Faültetés: zöldítették a kecskeméti tűzoltólaktanya környezetét

A vármegyeszékhely új épületkomplexumában dolgozó állomány az első Flórián-nap alkalmából időtálló emléket állítva három ginkgo biloba fát ültetett.– számolt be honlapján a Bács-Kiskun Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Tapodi Kálmán

Az új kecskeméti tűzoltólaktanyát múlt év őszén adták át. A modern épületegyüttesben a vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság, a kecskeméti katasztrófavédelmi kirendeltség és a hivatásos tűzoltó-parancsnokság kapott helyet. 

faültetés, tűzoltólaktanya, Kecskemét
Faültetés: zöldítették a kecskeméti tűzoltólaktanya környezetét
Forrás: katasztrofavedelem.hu / Kovács Andrea tű. főhadnagy

A közösségi oldalon közzétett bejegyzésből kiderül, hogy miért esett a választás a páfrányfenyőre. Mint írták: „a ginkgo biloba (páfrányfenyő) a világ egyik legérdekesebb és legellenállóbb fája, ami akár ezer is elélhet, így ezek a legidősebb fák a Földön. Mit is lehet még elmondani erről a különleges fáról? A páfrányfenyő, amely látta a dinoszauruszokat, túlélte a jégkorszakot, egy élő kövület, túlélte a Hirosimára ledobott atombombát, pusztító tűz után képes újrahajtani és gyógyhatása is jelentős. A faj genomjából hiányzik a sejthalálért felelős gén, amely azt jelenti, hogy a Ginkgo tulajdonképpen örökéletű.”

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában