Határ

2024.04.19. 19:59

Őseik nyomába erednek Kerekegyházán

Redempciós Szent György napi határjárást tart április 20-án a Kerekegyházi Lokálpatrióták Egyesülete.

Gulyás Sándor

A résztvevők lovas kocsival és gyalogosan járják majd be Kerekegyháza-Kunbaracs-Lajosmizse-Ladánybene közös határait. A gyülekező 8.45 órától lesz Kerekegyháza-Lajosmizse összekötő út (5211-es út) 9,7-es kilométerénél lévő földút kereszteződésnél, déli irányba a földútra lekanyarodva a Papszéki magashatárnál. Ide érkezik mindenki Kunbaracsról, Ladánybenéről, Kerekegyházáról, Lajosmizséről, Jászárokszállásról és Jászladányból is. 

ősök, határ, programsoroló
Őseik nyomába erednek Kerekegyházán
Forrás: Shutterstock.com / illusztráció

A köszöntők után helyezik el a résztvevők az emlékszalagot a Papszéki Magashatár oszlopon. A gyalogtúrázok, a kerékpárosok, a lovas fogatosok 9.50-kor indulnak, majd 17 órakor érkeznek vissza a kiindulási helyre, Papszéki Magashatárhoz. Őseink lábnyomában címmel meghirdetett rendezvény keretében az 1745-ben kialakult és kijelölt határokat járják végig a résztvevők. Az útvonalat az Országos Levéltárból kikért, első Kerekegyháza térkép alapján tervezték meg a szervezők. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában