Galériával/videóval

2024.04.13. 11:20

Bemutatták a Fidesz-KDNP pártszövetség helyhatósági választáson induló jelöltjeit Kiskunhalason

Bemutatkoztak a FIDESZ Magyar Polgári Szövetség, a Kereszténydemokrata Néppárt, valamint a pártok szövetségesei és ifjúsági szervezetei 2024. június 9-én soron következő önkormányzati választásokon induló kiskunhalasi polgármester- és képviselőjelöltjei.

Pozsgai Ákos

A Thorma János Múzeumban tartott csütörtök esti rendezvényen mutatta be képviselő-jelöltjeit és polgármester-jelöltjét a FIDESZ-KDNP. A pártszövetség ismét Fülöp Róbert polgármestert jelöli Kiskunhalas polgármesterének. A 45 éves, nős, egy gyermekes családapa, gazdasági informatikus mérnök szakember a 2010-es helyhatósági választáson szerzett először képviselői mandátumot és lett a 6. számú választókerület önkormányzati képviselője. A képviselői munka mellett részt vett az akkori pénzügyi bizottság munkájában is. 2012-ben a Fidesz frakció felkérésére és az akkori polgármester jelölésére a képviselő-testület megválasztotta alpolgármesternek. 2014-ben az önkormányzati választáson a lakosság bizalmából Kiskunhalas polgármestere lett. 2019-ben az Év Polgármestere Bács-Kiskun Megyében Díjjal ismerte el munkáját a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés. 2019. október 13-án a helyhatósági választásokon a szavazatok közel 68 százalékával újra Kiskunhalas polgármesterévé választották. 2023-ban egyik kezdeményezője és alapító tagja volt a Kiskunhalasi Városőrség és Polgárőr Egyesületnek. 

jelölt, fidesz-kdnp, választás
A képen balról jobbra: Bányai Gábor, Takácsné Márta Gabriella, Vincze Attila, Farkas-Wodring Kata, Bagi Bence, Stírné Prikidánovics Tímea Katalin, Fülöp Róbert, Laskovicsné Terzics Edit, Gyöngyi László, Dr. Bognárné Nagy Éva, Dr. Skribanek Zoltán, Kuris István László 
Fotó: Pozsgai Ákos

Fülöp Róbert bemutatkozó beszédében úgy fogalmazott, hogy tíz évvel ezelőtt, amikor először kapott bizalmat a választópolgároktól a város vezetésére, „Kiskunhalason a helyben toporgás volt a jellemző, a fejlődés és a fejlesztések pedig maximum ígéret szintjén léteztek.”  Szerinte a legnagyobb ellenfél a a társadalmi értékeket és normákat, minden elvet nélkülöző nihilizmus volt, amelyet a baloldal még a városháza falainak kötőanyagaiba is belekevert volna, ha nem veszik ki időben a kezükből a malteros kanalat. Beszédében kiemelte, hogy 2014-ben új fejezetet nyitottak Kiskunhalas modernkori történelmében és mindent egy lapra, a fejlődésre tettek fel. Fülöp Róbert részletezte az elmúlt tíz évben több milliárd forint értékben megvalósult beruházásokat, kiemelve az új buszpályaudvart, a múzeum és Csipkeház bővítést, a megújult Sóstó környezetét és Csetényi Élményparkot, a megépült húsz kilométer új kerékpárutat, az út és járdaépítéseket, a mostanra megújult városi sportközpontot, ahol a focisták mellett a táncosok, birkózók és hobbi futók sportolhatnak. Az újonnan épült és megújult óvodákat, bölcsődéket és iskolákat, az újabb tanyagondnoki szolgálatokkal és infrastrukturális fejlesztésekkel megerősített szociális ellátórendszert, valamint a város közterületeire telepített több mint háromszáz térfigyelő kamerát, a megvalósult új börtönt, ahol közel ötszáz új munkahely jött létre és a város két ipari parkjában, valamint a vasútépítéshez kapcsolódó logisztikai beruházásokat.

Fülöp Róbert megfogalmazása szerint azért vállalkozott a folytatásra, „mert szeretett városáért megtisztelő minden nap tenni és dolgozni, valamint mert van ehhez egy csapata, akikkel közösen sikerült elérni az eddigi eredményeket is.”

A FIDESZ-KDNP pártszövetség helyi csoportja és a szövetségeseik helyhatósági választáson induló önkormányzati képviselőjelöltjeit egyenként mutatták be az eseményen.

Az 1. számú választókerületben Stírné Prikidánovics Tímea Katalin, tanítót, óvodapedagógust, pénzügyi adó-, illeték-, vámszakértő, társadalombiztosítási szakembert, önkormányzati képviselőt, a Költségvetési Intézmények Gazdasági Szervezete igazgatóját jelölik képviselőnek.

A 2. számú választókerületben Laskovicsné Terzics Edit pedagógus, önkormányzati képviselőt, a Kertvárosi Általános Iskola igazgatóját jelölik ismét képviselőnek.

A 3. számú választókerületben Bagi Bence vidékfejlesztési agrármérnököt, a Halas és Környéke Gazdakör elnökét jelölik önkormányzati képviselőnek.

A 4. számú választókerületben Gyöngyi László építész technikust, ingatlanszakértőt, önkormányzati képviselőt közvetítő jelölik ismét képviselőnek.

Az 5. számú választókerületben Farkas-Wodring Kata egészségügyi szervezőt, mesterszakos menedzsert, a Fidelitas Bács-Kiskun Vármegyei Választmányának elnökét jelölik képviselőnek.

A 6. számú választókerületben dr. Bognárné Nagy Éva biológia szakos középiskolai tanárt, nyugdíjas gimnáziumi igazgatót, önkormányzati képviselőt, a Szilády Áron Református Gimnázium Öregdiákjai Baráti Körének elnökét jelölik ismét.

A 7. számú választókerületben Vincze Attila, önkormányzati képviselőt, a HunEnt Zrt. kereskedelmi képviselőjét, a Szilády RFC sportigazgatóját jelöli ismét képviselőnek.

A 8. számú választókerületben dr. Skribanek Zoltán belgyógyász szakorvost, háziorvost, önkormányzati képviselőt jelölik ismét képviselőnek.

A 9. számú választókerületben Takácsné Márta Gabriella, önkormányzati képviselőt, a Pirtói Lovasfogadó társ üzemeltetőjét jelölik ismét képviselőnek.

A 10. számú választókerületben Kuris István László hitoktató-kántort, alpolgármestert jelölik ismét képviselőnek.

Bányai Gábor, a halasi térség egyéni országgyűlési képviselője, a Dél-alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna kormánybiztosa szerint a közelgő helyhatósági választások tétje, hogy a választók felismerjék, ha van egy újra induló polgármester-jelölt, aki már bizonyította, hogy ért a város vezetéséhez, jól gazdálkodik a város kasszájával, jók az elképzelései és a céljai, valamint a fejlesztéseket közös erővel a források megteremtésével megtudta valósítani, és a város lakónak legnagyobb részt a megelégedésére szolgálja ezt a várost, akkor őt és a csapatát nem kell lecserélni. 

– Fontos szempont az is, hogy jól tud együtt dolgozni a kormánnyal. A városnak az jó, ha az országgyűlési képviselő és a város vezetője, képviselő-testülete gördülékenyen együtt tud működni és nincs közöttük politikai ellentét. A városnak nem veszekedésre van szüksége, hanem együttműködésre, ezen keresztül pedig további fejlődésre – fűzte hozzá a politikus.

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában