Program

2024.04.20. 12:00

A vak isten nyomában: hangversenyt rendeznek Kecskeméten

2024. április 21-én 17 órakor a kecskeméti Újkollégium Dísztermében egy 17. században élt tehetséges olasz énekes és zeneszerző, Barbara Strozzi munkásságába nyerhetünk bepillantást Farkasné Sipos Rita Veronika énekművésznek köszönhetően.

Lizik-Varga Katalin

A vak isten nyomában címmel meghirdetett hangverseny előadója így vall munkásságáról, az előadásról és a zeneszerzőről:

– Barbara Strozzi egy tehetséges énekes és zeneszerző volt, aki a 17.századi Velencében alkotott, és azon kevés nő egyike volt, aki zeneszerzői karriert tudhatott magáénak. Származása miatt sosem lehetett operaénekes, de kapcsolatainak hála és a velencei értelmiségi réteg elismerését maga mögött tudva, több művét tudta sikeresen kiadatni, mint férfi kortársai. Életművét méltatlanul fedi homály, hiszen műveiben rendkívüli érzékenységgel bánik a szöveggel, és a női hang minden rejtelmét kihasználja. Az Új Nemzeti Kiválóság Program keretein belül Strozzi munkásságával foglalkozom és a korabarokk énektechnika elsajátításával próbálkozom. A koncerten Strozzi művek hangoznak el, historikus előadásmódban, barokk hangszerekkel. Szeretnék emléket állítani Barbara Strozzi munkásságának, és megmutatni, milyen érték lakozik a darabjaiban.

hangverseny, rendezvény, program
Hangversenyt rendeznek Kecskeméten
Fotó: shutterstock.com / illusztráció

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában