Ünnepség

2024.02.19. 15:04

Kecskemét jeles gyógyítóiról nevezte el termeit a Szent-Györgyi Albert Technikum – galériával, videóval

A város kiemelkedő orvosai nevét viseli a Kecskeméti Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Technikuma négy szakmai gyakorlóterme, melyek névadó ünnepségét hétfő délelőtt tartották az iskolában.

Horváth Péter

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester elismerő szavakkal illette a kezdeményezést

Fotó: Bús Csaba

A névadók dr. Ikrényi Imre, dr. Vass-Eysen Ervin, dr. Svébis Mihály és dr. Gábor Aurél – mondta el dr. Papp Zoltán intézményvezető, a névadás kezdeményezője. Mint fogalmazott, abból az elképzelésből született a gesztus, hogyha nincs múltunk, akkor a jövőnk sem biztosított, illetve mindannyiuk tanította Papp Zoltánt – tudtuk meg az igazgatótól, aki hangsúlyozta, hogy a négy gyógyító olyan magas szakmai tudást adott át a generációknak, ami méltóvá teszi őket, hogy névadók legyenek az intézményben.

A termekben a tanulók közel valós körülmények között sajátíthatják el az ápolási szakterületek gyakorlati tudásanyagát. Vannak ápolási termek, kisgyermekgondozó terem és egy skill labor is, ami kifejezetten magas szintű sürgősségi és intenzív terápiás labor. Ennek megfelelően olyan gépparkkal rendelkezik, ami ezt az ellátást valós helyzetben is lehetővé tenné.

A névadó ünnepséget Kossuth Zsuzsanna születésének évfordulójára, a magyar ápolók napjára időzítették a szervezők. Kossuth Zsuzsanna volt a legelső katonakórházak megszervezője, a magyar ápolói munka alapjainak megteremtője.  

Dr. Mák Kornél, a Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés alelnöke méltatta a névadók több évtizedes gyógyítói és oktatói munkáját.

Dr. Salacz László országgyűlési képviselő kiemelte, hogy a fiatalok kiválóan, a modern kor elvárásainak megfelelően felszerelt termekben sajátíthatják el a szakma alapjait.

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester elismerő szavakkal illette a kezdeményezést, kiemelve, hogy az orvoslás a legnemesebb hivatás, és e négy személy emberek ezreit gyógyította meg hosszú pályafutása alatt. A polgármester szerint a nagynevű kecskeméti orvosok példaként is szolgálnak az iskola tanulói számára.

Az eseményen részt vettek a névadók hozzátartozói is.

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában