Karácsonyi Kavalkád

2023.12.18. 19:12

Fényfüzérrel díszített bicikliken tekertek Orgovány utcáin – galériával, videóval

Immár harmadik alkalommal rendezte meg a Karácsonyi Kavalkádot az Orgoványi Művelődési Ház és az OFI-Orgoványi Fiatalok Csoportja vasárnap Orgoványon.

Horváth Péter

A világító kerekezők 7 kilométert tekertek a település utcáin, a menetet az Orgoványi Polgárőr Egyesület kísérte

Fotó: Orgoványi Művelődési Ház

A délután folyamán helyi és szomszéd településekről érkezett 14 kistermelő kínálta termékeit a kézműves vásáron, az Orgoványi Napköziotthonos Óvoda nagycsoportosai, a Dr. Tóth Zoltán Általános Iskola tanulói, a zeneiskolás növendékek pedig gyönyörű karácsonyi műsorszámokkal készültek. Ezután Gödény Anikó varázsolta el a kicsiket hóeséssel és szép karácsonyi dalokkal, majd Szénási Paya és lánya, Anna, valamint az iskola énekkara adott elő énekeket. Kuklis Richárd zongorán, osztálytársa, Csuvár Anna klarinéton játszott. Egész délután kézműves foglalkozáson vehettek részt a gyerekek, ahol tobozból készíthettek díszeket.

Advent harmadik vasárnapjának tiszteletére Prózsa István református lelkész gyújtotta meg az adventi koszorún a harmadik gyertyát, és osztotta meg ünnepi gondolatait a jelenlévőkkel. 

A szervezők keresték Orgovány legszebb karácsonyfáját, és megtalálták. Tóthné Szakolczai Tünde, a művelődési ház vezetője elmondta, hogy játékot hirdettek december elején, kreatív karácsonyfák fotóját várták osztályoktól, baráti társaságoktól, magánszemélyektől. A beérkezett fotókra Facebookon lehetett szavazni, és a nyertes a legtöbb like-ot gyűjtő nevező volt.

Karácsonyi szabadulószobával várták a jelentkezőket, amely az intézmény helyiségeiben zajlott nagy sikerrel.

Este kezdődött kezdődött a Tekerj a fényben! című program, melynek keretében karácsonyi fényfüzérrel díszített kerékpárokon tekertek Orgovány utcáin a résztvevők. A felhívásra 30 csillogó-villogó biciklis érkezett. A világító kerekezők 7 kilométert tekertek a település utcáin, a menetet az Orgoványi Polgárőr Egyesület kísérte. Tóthné Szakolczai Tünde elmondta, hogy a felvonulás nagy népszerűsége okán biztosan hagyományteremtő volt.

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában