Baja

2023.11.14. 10:44

Zsigó Róbert: Nem kérünk az ukrán gabonából – videóval

A génmódosított ukrán gabona ügyében Brüsszel nem az európai érdekek mentén cselekszik. Ránk akarja azt erőltetni − Zsigó Róbert, Baja és térsége országgyűlési képviselője közösségi oldalán tette közzé, hogy erről is szól majd a nemzeti konzultáció. Elmondhatjuk véleményünket az ukrán gabonával kapcsolatban is.

Márton Anna

Zsigó Róbert

Fotó: Márton Anna / archív-felvétel

„Ha elegen töltjük ki és küldjük vissza a konzultációt, a nemzeti kormány sokkal erősebben tudja képviselni a magyarok és a magyar gazdák érdekeit: nem kérünk az ukrán gabonából!”− tájékoztatott Zsigó Róbert.

Videóüzenetében részletezi az ukrán gabonával kapcsolatos gondolatait: − Az orosz-ukrán háború kitörése után Ukrajna nyugati szomszédai lehetőséget adtak arra, hogy az ukrán gabona eljuthasson a világ szegényebb régióiba. Ahelyett azonban hogy ez történt volna, a génmódosított gabona és az Európai Unióból kitiltott vegyszerekkel kezelt ukrán gabona a Kelet-Európai piacok országait árasztotta el, ezzel gazdasági és egészségügyi problémákat okozva. Brüsszel persze ebben a kérdésben sem kérte ki az európai állampolgárok véleményét, sőt a mai napig ragaszkodik hozzá, hogy folytatódjon ez az európai élelmezésre és mezőgazdaságra veszélyes folyamat. A Fidesz-KDNP kormány azonban kikéri a magyarok véleményét, hogy ezzel eldönthessük ezt a vitás kérdést. Arra kérünk mindenkit, hogy éljünk a lehetőségünkkel, és mondjuk el Brüsszelnek hogy mit gondolunk az ukrán gabona ügyében − fogalmazott Zsigó Róbert.

 

 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában