Jótékonysági vadászat

2023.11.06. 18:53

A kecskeméti kórház gyermekosztályát támogatják az önzetlen vadászok – galériával

Az Országos Jótékonysági Vadászat Bács-Kiskun vármegyei projektnyitóját tartották hétfő délután a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórházban. A hagyományosan karácsony után megrendezendő jótékonysági esemény bevételével a szervezők a kórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztályát támogatják.

Horváth Péter

A képen (balról-jobbra): dr. Mák Kornél, a Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés alelnöke, Seres Róbert, az Agrárminisztérium tájegységi fővadásza, a jótékonysági esemény megyei koordinátora és dr. Gondos Miklós, a kecskeméti kórház főigazgatója

Fotó: Bús Csaba

A 10 éve létező karitatív eseményt ötödik éve rendezik meg a vármegyékben is, köztük Bács-Kiskunban, hagyományosan karácsony után, december 27-én. A jótékonysági vadászaton minimum 50 ezer forintos regisztrációs díj fejében lehet részt venni vadászként, és az összegyűlt összeggel a megyék kórházait támogatják a szervezők. Bács-Kiskunban a kórház Csecsemő- és Gyermekosztályának ajánlották fel a majdan összegyűlő adományt – mondta el Seres Róbert, az Agrárminisztérium tájegységi fővadásza, a jótékonysági esemény megyei koordinátora a hétfői sajtótájékoztatón. Hozzátette: idén nem csak a vadászok, és szervezetek, hanem immár magánszemélyek is tehetnek felajánlást, mégpedig a 13613-as adományvonalon, ahol egy hívás, vagy egy SMS 1000 forint felajánlást jelent. Bács-Kiskunban három helyszín ad otthont a vadászatnak: Lakitelek, Tiszakécske és Nemesnádudvar. 

Seres Róberttől elhangzott, hogy az elmúlt 10 évben országosan 170 millió forint adományt kaptak a kórházak, és az ebből az összegből vásárolt orvosi eszközök több mint 150 ezer gyermek gyógyulásához járultak hozzá.

Dr. Mák Kornél, a Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés alelnöke elmondta, hogy ugyan a vadászat maga megosztó az emberek körében, de azt ki kell hangsúlyozni, hogy a vadászok méltósággal kezelik a vadat, és a vadászat maga pedig szertartásnak minősül. Mák Kornél kiemelte, hogy az elmúlt években jól működő összefogás alakult ki a szervezők között, és hagyománnyá vált a megyei jótékonysági vadászat. Minda Imre, a Kecskeméti Városi Vadásztársaság elnöke kifejtette, hogy immár harmadik alkalommal biztosít helyszínt az eseménynek a vadásztársaság, ezzel segítve a szakszerű és biztonságos vadászat lebonyolítását. Hangsúlyozta: a jövőben is biztosítani fogják a helyszínt.

Molnárné dr. Lezsák Anna elmondta, hogy a Hungarikum Liget, csakúgy, mint az elmúlt négy évben, idén is helyt ad az eseménynek, és a következő években is állnak rendelkezésre. Minden esztendőben a Hungarikum Ligetben kezdődik és végződik a vadászat, és a terítéket is itt helyezik ki. Dr. Szigethy Béla, az Országos Magyar Vadászkamara Bács-Kiskun Vármegyei Területi Szervezetének sportvadász alelnöke, és dr. Koncz István, a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház szülés-nőgyógyász főorvosa méltatta az esemény fontosságát. Koncz István doktor az országos eseményen kitüntetést is átvehet majd. Dr. Gondos Miklós, a kórház főigazgatója és dr. Horváth Zsolt, a Bács-Kiskun Megyei Kórházért Alapítvány kuratóriumi elnöke kiemelte, hogy minden évben nagy segítséget jelent a beérkező adomány. Dr. Tálosi Gyula, a Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztály osztályvezető főorvosa elmondta, hogy az adomány nagyságától függően egy noninvazív lélegeztetőgépet, vagy egy gyógyszeradagoló kocsit szeretnének vásárolni a befolyt összegből, illetve jó minőségű paravánokra is szüksége van az osztálynak. 

A kórház az elmúlt négy évben összesen 7,6 millió forint adományhoz jutott a jótékonysági vadászatnak köszönhetően. 

Ebből a pénzből többek között köhögtető eszközt, gyógyszerporlasztót és tápszerpumpát, valamint intenzív ágyat vásárolt az osztály. A résztvevők felhívást írtak alá arról, hogy megkeresik a vadászatra jogosultakat a megyében azért, hogy amennyiben lehetőségük van, támogassák a kezdeményezést.

 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában