Virágos Félegyházáért

2023.09.21. 15:08

Idén is díjazták Kiskunfélegyháza legszebb kertjeit

Tizenhárom éve hirdeti meg a Virágos Félegyházáért mozgalmat a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület azzal a céllal, hogy ösztönözzék a félegyháziakat környezetük szépítésére. Az elmúlt több mint egy évtized alatt számtalan példaértékűen gondozott kertet, virágosított teraszt, intézményi udvart mutattak be a mozgalom éltetői. Idén ismét jutalmazták a legszebb kerteket, a díjátadó ünnepséget a napokban a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban udvarán tartották – tájékoztatta hírportálunkat Kállainé Vereb Mária, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület elnöke.

Vajda Piroska

Díjazták a legszebb kertek tulajdonosaíit

Fotó: Kapott fotó

Elmondta, ebben az évben is a Tavaszi virágünnep keretében hirdették meg a Virágos Félegyházáért mozgalmat, amely ma már közösségformáló szerepet tölt be a rendezett, szép környezetet szeretők között. A szervezők abban bíznak, hogy a felhívásukra jelentkező harminc résztvevő örömöt, értéket, hasznos elfoglaltságot talált az otthoni kertészkedésben. 

A zsűri tagjai Csányiné Pap Andrea a mozgalom fővédnöke, Szatmári Andrea, a Félegyházi Városfenntartó Nonprofit Kft. ügyvezetője, Nagy Ágnes városi főkertész, és Csányi László, a városi könyvtár munkatársa együtt járták végig a kerteket, fotózták és értékelték a virágosított környezetet.

Fotó: Kapott fotó

A zsűri három kert művelőinek munkáját emelte ki: Csillag Emese (Attila u. 63.) kreatív ötleteiért, Raffa Rozália (Dr. Holló L. u. 71.), 88 éves legidősebb résztvevőként kedves kis Petőfi-lakótelepi virágoskertjéért, Dékány Ilona (X. kerület 33/A) ökologikusan rendezett tanyaudvaráért érdemelte ki a külön elismerést.

További hét kertet a zsűri egy-egy újszerű, hangulatos, szép megoldásáért, vagy éppen régi értékek megőrzéséért emelt ki. Így Holló Szabó Ferenc (Bessenyei u. 37.), Bakró Ákos (Róna u. 28.), özv. Berkovics Péterné (Molnár B. u. 12.), Buza Mária (Balassa u. 36.), Tóth Sándorné (Attila u. 40.) Kollár Diana (Izsáki u. 1/A) és a Dózsa Gy. u. – Kossuth u. – Dankó P. úti társasház közös képviselője vehetett át különdíjakat.

Forrás: Kapott fotó

A résztvevők Rátkai Zsuzsa kézműves plakettjeit és emléklapjait, a Holló-kör tagjainak színes grafikáit, a Görög kertészet ajándékutalványait és Fekete Károly kertész szebbnél szebb évelő virágait kapták munkájuk elismeréseként – tudtuk meg Kállainé Vereb Máriától.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában