Kecskemét

2023.09.08. 13:25

Bűnmegelőzés összefogással: együttműködik a Hírös Agóra és a rendőr-főkapitányság – galériával

Együttműködési megállapodást írt alá a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ, valamint a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság pénteken, a Hírös Agórában tartott sajtótájékoztató keretében. Az együttműködés apropója a szeptember 21. és 24. között megrendezendő kecskeméti MetroPOLICE filmfesztivál, ahol a rendőrség három nap alatt változatos, interaktív bűnmegelőzési foglalkozásokat tart a családoknak.

Horváth Péter

Együttműködési megállapodást írt alá a Hírös Agóra, valamint a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Fotó: Bús Csaba

Barta Dóra, a Hírös Agóra ügyvezető igazgatója hangsúlyozta: a bűnmegelőzés az egész társadalom közös ügye, és egy kulturális intézmény felelőssége is, hogy miként támogatja a rendőrséget ebben a munkában azzal, hogy megjelenést biztosítanak számukra bizonyos rendezvényeken. Különösen fontos a fiatalok megszólítása, és a kulturális intézmény innovatív módon szólítja meg őket a maguk nyelvén. Barta Dóra arról is beszélt, hogy intézményük és a bűnmegelőzés területe között hasonlóság van, mégpedig a jövőre irányuló ráhatás szándéka. A MetroPOLICE fesztivált hagyományteremtő jelleggel indítják el, és a megállapodás nyomán ennek a rendőrség is aktív közreműködője lesz a jövőben.

Gulyás Zsolt dandártábornok, a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság főkapitánya elmondta, hogy amikor a MetroPOLICE filmfesztiváltról értesült, fogalmazódott meg benne az ötlet, hogy kapcsolódjanak a rendezvényhez. Az együttműködés keretében azt szeretnék, hogy a rendőrség bűnmegelőzéssel kapcsolatos üzenetei úgy jussanak el a befogadóhoz, ami széleskörűen érthető. A főkapitányság az első napon szakembereket hív meg, akik a bűnmegelőzési tapasztalatokról beszélnek, elsősorban a fiatalokat megcélozva, az áldozattá és az elkövetővé válás elkerülése érdekében. A második nap kifejezetten a gyerekeké lesz, de nemcsak üzenni szeretnének nekik, hanem őket meghallgatni arról, mit várnak a felnőttektől. A harmadik napon a szülőket szólítják meg, abban segítve őket, hogy még jobb szülőkké váljanak. Törekvésük, hogy nyissanak a lakosság felé, növelni a rendőrség iránti bizalmat. 

Csenkiné Túri Edit, az Otthon mozi vezetője ismertette a MetroPOLICE fesztivállal kapcsolatos tudnivalókat, kiemelve, hogy a részletes programlistát hétfőn teszik közzé, valamint a fesztiválon számos kísérőrendezvény is lesz. Rekedt Gréta, a Bács-Kiskun Vármegyei Bűnmegelőzési Tanács titkára elmondta, hogy a májusban megalakult szervezet biztosítja a háromnapos bűnmegelőzési programot.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában