Kecskemét / Lisszabon

2023.08.02. 18:03

Másfél millió forintot gyűjtöttek beteg gyerekeknek a fiatal kerékpáros zarándokok

39 nap és több mint 4000 kilométer van azon fiatalok mögött, akik bő egy hónappal ezelőtt indultak el kerékpárral Lisszabonba, a katolikus egyház nemzetközi rendezvénye, az Ifjúsági Világtalálkozóra. Egy kecskeméti fiatal, Szép Levente is a csapat tagja volt. Zarándoklatukat jótékony cél vezérelte, sokan támogatták őket.

Lizik-Varga Katalin

Több mint 4000 kilométert kerékpároztak a fiúk

Forrás: Beküldött fotó

Szép Levente, Nádudvary Csongor és Knáb Andris emberfeletti kitartásukkal olyan beteg gyerekeket szerettek volna támogatni, akik hónapokon át tanulnak újra mozogni és járni. A tervük sikeresen zárult. Ugyanis különleges zarándoklatukkal közel másfél millió forintot gyűjtöttek a Bethesda Gyermekkórház Alapítványa számára, amiből két fontos eszközt − egy fürdetőágyat és egy speciális ülőmérleget – fognak beszerezni. 

Útjukat sokan követték, ugyanis képekkel és beszámolókkal folyamatosan tájékoztatták a közönséget a történésekről. A közel egy hónap alatt volt, hogy bőrig áztak, de nagyon sok jó szándékú emberrel is találkoztak. Ausztrián keresztül, Németországon, Svájcon, Franciaországon és Spanyolországon át kerékpároztak a portugáliai Lisszabonba.  

Az El Caminon is végigmentek, útközben pedig sok szép tájat és települést is láttak. Nem mindennapi zarándoklatuk alatt imaszándékokat is fogadtak honlapjukon, melyekért útjuk során ők is imádkoztak. Hatalmas öröm számukra, hogy a jótékony cél érdekében közel százan megmozdultak és adományaikkal támogatták a beteg gyermekek kezelését. Hálásan köszönik ezt, és a sok biztatást is, amit útjuk során tapasztaltak.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában