Hírösszefoglaló

2023.05.10. 12:35

Ezek a legfontosabb kecskeméti hírek május 10-én

Olvassa el a legfontosabb kecskeméti híreket!

Baon.hu

A duális képzés fellegvára

Gyűlést tartott kedden a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének vármegyei szervezete Kecskeméten. Mint elhangzott, a város gazdaságának a húzóerejét alapvetően a külföldi tulajdonú nagyvállalatok biztosítják. Szemereyné Pataki Klaudia polgármester arról beszélt, hogy a város gazdasága jó erőben van. Mint mondta, Kecskemét mára a hazai duális képzés fellegvárává vált. Rideg László, a vármegyei közgyűlés elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy a vármegyei fejlesztési program eredményeként 700 különböző új beruházás történt.

Látványos flashmob a könyvtár előtt

Az M. Bodon Pál Alapfokú Művészeti Iskola és a Katona József könyvtár összefogásával flashmobot láthatott a közönség kedd délután a könyvtár előtt. Az Európa-nap alkalmából Beethoven Örömódáját – az Európai Unió himnuszát – adták elő kisebb szünetekkel, háromszor egymás után. Miklósné Faragó Csilla, az M. Bodon intézményvezető fuvolaművész tanára elmondta: harmadik alkalommal tartottak zenei flashmobot. A könyvtár énekkara mellett az iskola növendékei énekkel és hangszerrel csatlakoztak, valamint a művésztanárok alkották a flashmob csapatát. A közönségnek nagyszerű élményben volt része, a zenészek fokozatosan töltötték be a teret, miközben az Örömóda ismert dallamai szóltak.

Több ezer diák közül az ország egyik legjobbja lett

A Szent Imre Katolikus Általános Iskola méltán büszke fiatal tanítványára, Drenyovszky Csabára, akinek hamar megmutatkozott a matematikai tehetsége. A másodikos diák az egyfordulós Nemzetközi Kenguru Matematikai Versenyen 4781 diák közül az országban 5. legjobbja lett. Magyar Hajnalka tanárnő felkészítésének köszönhetően Csaba a korábbi versenyeken is már kiemelkedően szerepelt, a Zrínyi Ilona Matematikaversenyen megyei 1. helyezést ért el.

Újra kitárja a kapuit a Ciróka Bábszínház

A Ciróka Bábszínház adott hírt róla, hogy a 10. Színházi Olimpia második eseménye május 14-én lesz. A Vasárnapi Mesébelépő játék zárórendezvényén, a Cirókás Napon izgalmas programok várják a családokat. A bábszínház kapuja 9.30-kor nyílik meg a látogatók előtt, és máris kezdetét veszi a kalandtúra. Délelőtt 11 órakor a nagyterem ajtaja is kinyílik, és kiderül végre, hogy ki lesz a következő évad Tiszteletbeli Társulati Tagja. Ezt a címet az nyerheti el, aki szeptembertől májusig a legtöbb hétvégén látogatott el a bábszínházba.

Energiatudatos Kórház díjat kapott a kecskeméti intézmény

Energiatudatos Kórház díjjal tüntették ki a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórházat. „A Virtuális Erőmű Program XIII. Parlamenti Díjátadó Gáláján Energiatudatos Kórház díjjal tüntették ki intézményünket” – adta hírül Facebook-oldalán a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház. Mint írták, az elismeréseket az egészségügyi intézmények részére dr. Szili Katalin, a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács örökös elnöke, dr. Molnár Ferenc, a Magyar Innováció és Hatékonyság Nonprofit Kft. ügyvezetője és Jenei Zoltán országos kórházfőigazgató adta át. A díjjal a vármegyei kórház jogosulttá vált az Energiatudatos Kórház védjegy használatára

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában