Magyar Falu Program

2022.11.25. 14:15

Utak újulnak meg és járdát is építenek Hercegszántón

A támogatásoknak hála utak és járdák épülnek Hercegszántón, emellett pedig egy kisbuszt is sikerült megvásárolniuk.

Tölgyesi Gábor

Új járda épül Budzsákon.

Fotó: Tölgyesi Gábor

– A Magyar Falu Program támogatásával több sikeres pályázatból valósultak meg fejlesztések Hercegszántón – tájékoztatta hírportálunkat Varga Gábor polgármester. – Közel 30 millió forintból elkészült a kegyhelyhez vezető út 300 méteres rossz állapotú szakaszának felújítása, így sokunk örömére biztonságossá vált a főúttól a Szűz Mária szoborig a közlekedés. Ötmillió forintos támogatással elkészítettük a temető vízvételi helyét és elkezdődött a temető digitális nyilvántartásának felmérése is.

Varga Gábor kiemelte, hogy a tanya és a falugondnoki buszpályázaton 15 millió forintból sikerült vásárolni egy gépjárművet, mellyel a jövőben 
segítik a Kolping Alapszolgáltatási Központ és Támogató Szolgálat munkáját. Hozzátette: jelenleg közel 10 millió forint támogatásból a budzsáki település részen a bolttól a volt iskoláig terjedő szakaszon 500 méter hosszúságban folyik járdaépítés, az önkormányzat pedig önerőből  új buszmegállót épít itt Budzsákban – mondta el polgármester úr.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában