Energetikai fejlesztés

2022.11.11. 06:50

Hetvenmillió forintot költenek a szabadszállási mentőállomásra

Tizennégy mentőállomás energetikai fejlesztését valósítják meg az országban a Környezet és Energia Operatív Program keretében. Az említett létesítmények egyike a szabadszállási.

Gulyás Sándor

Szűcs Attila, a szabadszállási mentőállomás vezetője (jobbról) egyeztet Mikle Sándorral, a kivitelező cég munkatársával

Fotó: Gulyás Sándor

Az ottani mentőállomás komoly múlttal büszkélkedhet:  1973-ban épült és akkoriban a legkorszerűbb létesítmények sorába tartozott. 

Az elmúlt ötven évben az állagmegőrző munkákon túl semmilyen átfogóbb fejújítás nem történt. Az épület felújítása három éve napirenden volt, mígnem a Környezet és Energia Operatív Programnak köszönhetően lehetőség nyílt mentőállomás energetikai fejlesztésére.

– A projekt keretében megvalósul a főépület, garázs külső falazatainak, a lapostetők és a padlásfödém hőszigetelése. 

Az átjáró árkádfödémek utólagos vízszigetelést, valamint hőszigetelést is kapnak, és kicseréli a csapadékvíz-levezető rendszert. Az új  gázkazán révén két független fűtésrendszer fogja szolgálni az épületeket az újonnan beépítendő radiátorokkal. A felújítás során az összes külső homlokzati nyílászáró cseréjére is sor kerül. A munka várható befejezése február közepére várható. A beruházás közel hetvenmillió forintba kerül – tájékoztatta a baon.hu-t Hangai József, az Országos Mentőszolgálat Dél-alföldi Regionális Mentőszervezet kommunikációs munkatársa.

A projekt elsődleges célja az épületek energetikai tényezőinek javítása, megfelelve a hazai és az európai uniós irányelvek előírásainak, csökkentve így a működési költségeket.

– A Szabadszállási Mentőállomás ellátási körzetébe tizenötezer ember tartozik. A szolgálatot egy esetkocsival és mentőgépkocsival látják el Szabadszállás, Kunadacs, Kunpeszér, Kunbábony, Dunavecse, Solt, Újsolt, Apostag, Soltszentimre, Fülöpszállás, Izsák, Szalkszentmárton, Tass, Kunszentmiklós, Soltszentimre településeken. Az eszközállományunk megfelelő és folyamatosan bővül. Az energetikai beruházás jelentős előrelépést jelent a szabadszállási mentőállomás életében, hiszen biztonságosabb, egészségesebb, korszerűbb körülményeket biztosít dolgozóink számára – mondta el  hírportálunknak Szűcs Attila, a szabadszállási mentőállomás vezetője. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában