2022.10.06. 07:00
Bács-Kiskunból három étterem is csatlakozott a Bárány Napokhoz
Az ország csaknem hatvan étterme csatlakozott az október 7-8-i Bárány Napokhoz.
Illusztráció
Fotó: shutterstock.com
A több éve tartó projekt keretében megrendezett Bárány Napok évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend, mind a résztvevő éttermek, mind a vendégek körében. Bács-Kiskunból az akasztói Halascsárda, a lajosmizsei Öreg Tanyacsárda és a dunapataji Tanya Bisztró kínál majd bárányból készült finomságokat a hétvégi akcióban.
A juhhús fogyasztásának népszerűsítésére indult program lehetőséget teremt a juh- és bárányhús termékek jó megítélésének növelésére, jelentőségük és pozitív hatásaik ismertetésére.
Ehhez fontos, hogy az emberek megismerjék a húsféleség előállítási módjának előnyeit, hiszen a bárány- és juhhúsos termékek előállításának egész folyamata fenntartható, természetes és környezetkímélő.
A bárány- és juhhús a legegészségesebb húsfajták kzé tartozik, hiszen olyan állatoktól származnak, amelyek kapcsolatban állnak a természettel, kint nevelkedtek és szabadon mozogtak, ezáltal jobb a zsírösszetételük. A környezetükkel összhangban élő juhok és bárányok húsa ráadásul finomabb is, mindemellett elkészítésük is igazán egyszerű.