2022.04.19. 10:46
Elhozták a Pelikán kupát a kecskeméti szakácsok
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával együttműködve 15. alkalommal rendezte meg Szolnokon a Pelikán kupát.
Remekelt Tuman Károly és Bencsik Gergő
A rangos gasztronómiai kiállításon és versenyen csodás alkotásokat, terítéseket mutattak be a vendéglátóipari és gasztronómiai szakma hazai fiatal tehetségei. A versenyzők cukrász-, szakács-, pincérszakmákban bizonyíthattak, felnőtt és tanuló, illetve csapat kategóriában.
A kecskeméti 48 Étterem két munkatársa kiváló eredménnyel térhetett haza.
Tuman Károly szakács felnőtt kategóriában, Bencsik Gergő szakácstanuló kategóriában indult a versenyen. A szakmai zsűri mindkettőjüket aranyéremmel minősítette és összesítésben elnyerték a Pelikán nagykupát is. Gergő a kecskeméti Széchenyi István vendéglátóipari középiskola végzőse, második évét tölti gyakorlaton az étteremben.
A versenyen a szakácsoknak ötfogásos menüt kellett elkészíteniük. Hidegen tálalt, de melegen elképzelt fogásokat. Volt hideg előétel, leves, meleg előétel, főétel és desszert. Felnőtt és tanuló kategóriában más-más menüsor volt a feladat. Mivel a versenyen hosszú ideig állnak az ételek, így fontos, hogy kitartsanak, ezért a versenyzők fényezik azokat zselatinos technikával.
A jó hírről az étterem üzletvezetője, Korenika Attila tájékoztatta hírportálunkat. Schnitta-díjas éttermi mester, a Schnitta Sámuel Magyar Éttermi Kultúráért Egyesület titkára zsűritagként is részt vesz évek óta a rangos verseny munkájában. Idén is a pincérversenyzők munkáját értékelte, ahol 24 csapat mérte össze a tudását.