2021.08.22. 21:26
Nemzetközi vadgasztronómiai és borfesztivált tartottak
Finom étkeket és minőségi borokat kóstolhattak azok, akik szombaton kilátogattak a hatodik Nemzetközi Vadgasztronómiai és Borfesztiválra.
A Hajós-Bajai borvidék festői szépségű településének Máriavölgye pincesorán a helyiek mellett a környékbeliek, több határon túli német ajkú, valamint felvidéki és erdélyi kiállító jelent meg íncsiklandó finomságaival. A bográcsokban borzpörköltet, muflont, vaddisznót, de különleges áfonyalekvárt is főztek a vendégeknek.
– Az elmúlt másfél évben a koronavírus-járvány miatt felborult életünk normális rendje, nem találkozhattunk, elmaradtak a rendezvények. Az összefogásnak és a védőoltásnak köszönhetően ez végre másképp van
- fogalmazott megnyitójában Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője, aki köszönetet mondott a szervezőknek a sok munkáért, és a közös élményért.
Az esemény Szent Hubertus misével kezdődött, amit a kalocsai Szent István (Jezsuita) templom igazgatója celebrált. Délben megtartották az önkormányzat által nemrég létrehozott Magyar borvidékek pince átadását.
– Itt a Magyar borvidékek pincéjében az egész ország borvidékeinek nedüi megtalálhatóak lesznek. A pincében 26 kis pinceablakot alakítottak ki korábban, így mind a 22 magyar borvidéknek jut belőle egy, a maradék 4 helyen a borral, szőlővel kapcsolatos pálinka-gyűjteményt helyeztük ki. A pincében kialakítottuk a Szent Orbán kápolnát is – mondta el hírportálunknak Kovács István polgármester.
Az nemzeti színű szalagot Zsigó Róbert, Kovács István polgármester és Vedelek Norbert, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat alelnöke vágták át. A délutánt a finomabbnál finomabb ételek és italok kóstolásával tölthette a vendégsereg, egy-egy pincében élőzenével is hozzájárultak a hangulat fokozásához.