Hajós

2020.01.20. 13:46

Újjáéledt és kinyitott a Cabernet

Cabernet Borturisztikai Látogatóközpont néven nyitott meg újra az évtizedekig kihasználatlanul állt fogadó Hajóson. Az épületet néhány éve vette meg a hajósi önkormányzat, majd türelemmel várt, hogy kiírjanak egy olyan pályázatot, amelynek segítségével felújíthatják. Tavaly célhoz értek: mára új fényében pompázik az ingatlan és ki is nyitott.

Gábor János

Várják a vendégeket

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Tapodi Kálmán

– A sikeres felújítás tavaly történt meg, de nagyon sok, a működés megkezdéséhez szükséges intéznivaló akadályozta meg, hogy már akkor megnyithassuk a látogatók előtt – indokolta a késlekedést Estókné Szalczer Erzsébet polgármester, annak ismeretében, hogy az épület felújítási munkálatai már jóval az új év kezdete előtt véget értek. – Elérkezett 2020, és sikerült tartani az ígéretet: két kolléganő biztosítja a nyitvatartást. Egyelőre vasárnap és hétfőn vannak zárva, de tervezzük, hogy a későbbiekben átáll a múzeumoknál megszokott nyitvatartási időre, vagyis hétfő kivételével a hét minden napján érkezhetnek majd vendégek – tudatta a polgármester, hozzátéve: a hajósi lakosok januárban ingyen nézhetik meg a látogatóközpont kiállításait.

A polgármester elárulta: lassan minden berendezési tárgy meglesz, így a kiállítótér mellett új funkciókat is betölthet az épület: rendezvények és konferenciák lebonyolítására szintén alkalmas lesz.

Várják a vendégeket
Fotó: Tapodi Kálmán / Petőfi Népe

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában