Kiskunfélegyháza

2018.10.09. 17:30

Birtokba vehették a félegyháziak az új parkosított parkolót

Hétfőn adták át, kedden reggel pedig teljesen megtelt a piacra érkező autósokkal a város központjában kialakított harminckilenc új parkoló. A parkosított, ivókúttal, falfestménnyel, virágokkal díszített park padjain is szívesen pihentek meg az arra járók.

Vajda Piroska

A biztonsági kamerákkal ellátott új parknak méltó hátteret ad a Constantinum sportcsarnokának tűzfalán látható, harmincöt méter széles és nyolc méter magas falfestmény, amely a félegyházi főutca 1900-as évekbeli arculatát tükrözi. A 39 férőhelyes parkoló kialakításával párhuzamosan kiszélesítették a Bajcsy-Zsilinszky Endre utca érintett szakaszát, hogy könnyebben és biztonságosabban tudjanak a buszok kikanyarodni a pályaudvarról. A hiánypótló beruházásra mintegy kilencvenmillió forintot fordított az önkormányzat.

A hétfői átadáson Csányi József polgármester felidézte: amikor 2015-ben a Félegyháza újjáépül programot kigondolták, terveikben ez a terület még nem szerepelt. Felét ugyanis a Kalocsai Iskolanővérek vásárolták meg, hogy új iskolát építsenek. – Az egyeztetések során azonban felajánlottuk számukra a közeli Jókai utcai telket iskolaépítésre. A Kalocsai Iskolanővérek viszont nemcsak a telekcserében vettek részt, hanem a parkolók megépítést is támogatták. A telek másik felén állt az úgynevezett Tőzsér-ház, amelyet sikerült az önkormányzatnak megvásárolnia. A tulajdonosok ugyanis megértették és támogatták a parkolóépítés koncepcióját, amellyel a város parkolási gondjait szerettük volna enyhíteni – részletezte a városvezető.

– Terveink nem csupán egy parkolóról szóltak, hanem olyan parkról, közösségi térről, amely a félegyháziak biztonságát szolgálja – tette hozzá Balla László alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője.

– Ez sokkal több, mint egy parkoló. Ez egy érkezési és indulási hely, találkozási pont, ahol várakozni is lehet és örülni egymásnak – fogalmazott a parkoló megáldása előtt Rónaszéki Gábor plébános, aki nem a parkoló köveire kérte a Jóisten áldását, hanem azokra, akik a jövőben itt megfordulnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában