Kecskemét

2018.03.03. 20:23

Díjazták a matematikában kiemelkedő tehetségeket

Szombaton tartották meg a Zrínyi Ilona Matematikaverseny megyei díjkiosztóját Kecskeméten, a Református iskola dísztermében.

Sebestyén Hajnalka

A verseny első fordulóján 63.781 diák oldotta meg a verseny feladatait. A résztvevők közül 14.817 fő volt határon túli (felvidéki, erdélyi, kárpátaljai és vajdasági) magyar diák. Bács-Kiskun megyében 13 város 19 iskolájában zajlott a megyei forduló 2.979 résztvevővel. Közülük a legeredményesebb 191 diákot jutalmazták most az eredményhirdetésen. Legtöbbjük az egyéni versenyben ért el kimagasló eredményt, de vannak köztük olyan diákok, akik csapatban nyújtott kiemelkedő eredményükkel kerültek a díjazottak közé.

A megyei verseny legsikeresebb versenyzői március végén a Kecskeméten megrendezendő országos döntőn bizonyíthatnak újra.

Az iskolákat külön is értékelték, az alábbiakban a megyei sikereket emeljük ki.

A megyei forduló legeredményesebb általános iskolái: 1. Kecskeméti Református Általános Iskola, 2. Corvin Mátyás Általános Iskola (Kecskemét), 3. Zrínyi Ilona Általános Iskola (Kecskemét).

Az Alföldi régió legeredményesebb hatosztályos gimnáziumai: 2. Katona József Gimnázium (Kecskemét).

A Dél-Alföldi régió legeredményesebb nyolcosztályos gimnáziumai: 1. Kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium, 2. Kiskunhalasi Református Kollégium Szilády Áron Gimnáziuma.

A Dél-Alföldi régió legeredményesebb négyosztályos gimnáziumai: 1. Kecskeméti Katona József Gimnázium, 3. Kecskeméti Bolyai János Gimnázium.

A Dél-Alföldi régió legeredményesebb szakgimnáziumai: 2. Kiskunhalasi II. Rákóczi Ferenc Gimnázium és Szakgimnázium, 3. Kecskeméti Kada Elek Közgazdasági Szakgimnázium.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában