Kecskemét

2018.03.30. 17:31

Díjazták a legtehetségesebb kis matematikusokat

Kecskeméten a MATEGYE Alapítvány 29. éve rendezi meg a Zrínyi Ilona Matematikaversenyt, melynek eredményeit pénteken hirdették ki.

Sebestyén Hajnalka

Az országos döntőt az elmúlt napokban tartották meg a hírös városban, az eredményeket pénteken hirdették ki a II. Rákóczi Ferenc iskola sportcsarnokában. A Zrínyi Ilona Matematikaversenyt 2-12. osztályos diákok számára szervezik. Idén 2229 iskola közel 70 ezer tanulója vett részt a verseny első fordulóján.

A Zrínyi Ilona Matematikaverseny lényegesen eltér a hagyományos versenyektől, mert a versenyzőknek nagyon rövid idő alatt kell kiválasztani öt válasz közül az egyetlen helyeset. Kiemelkedő eredményt a biztos matematika tudás mellett csak elmélyült figyelemre, kitartó koncentrációra és gyors reagálásra képes tanulók érhetnek el.

A verseny három napos országos döntőjére teljesítményük alapján 712 tanulót hívtak meg. Az eredményhirdetésen mintegy 230 értékes díjat adták át a verseny legjobbjainak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában