Kecskemét

2 órája

Hiába menekült, a helikopterrel nem tudta felvenni a versenyt az embercsempész – videóval

A Bács-Kiskun vármegyei egyenruhások október 16-án fokozott ellenőrzést tartottak az M5-ös autópályán szerdán. Műszakjuk nem volt eseménytelen, ugyanis bekapcsolódtak a szomszéd vármegyéből menekülő embercsempész üldözésébe, a siker érdekében bevetették a Készenléti Rendőrség helikopterét is.

Vizi Zalán

A Csongrád-Csanád vármegyei rendőrök délelőtt ellenőrzés alá akartak vonni egy Mazdát, ám a sofőr a jelzésükre nem állt meg; továbbment, és Kiskunmajsa, majd Kiskunfélegyháza érintésével felhajtott az M5-ös autópályára. A járőrök követték az embercsempész autóját, miközben felvették a kapcsolatot az éppen akcióban lévő egyenruhásokkal, így a földi egységek mellett a légi támogatásként jelen lévő, Rómeó hívónevű helikopter is bekapcsolódott a Mazda követésébe – derül ki a rendőrség közleményéből.

embercsempész, rendőrség, m5
Hiába menekült, a helikopterrel nem tudta felvenni a versenyt az embercsempész
Forrás: police.hu

Az embercsempész több autónak is nekiment menekülés közben

Mint írják, a kocsi a sztráda Bács-Kiskun vármegyei szakaszán érintőlegesen ütközött egy Audival, amelynek letörte a tükrét, majd nekiment egy Skodának és egy Iveco járműszerelvénynek is. Az autóvezető végül Kecskemét térségében megállt, és megpróbált elmenekülni, az őt követő rendőrök azonban elfogták.

Kiderült, hogy a járművet egy 19 éves georgiai férfi vezette, aki egy tucatnyi illegális migránst szállított. A baleset során személyi sérülés nem történt.

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának munkatársai a fiatalt embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt kihallgatták, őrizetbe vették és kezdeményezik letartóztatását.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában