Bűnügy

2 órája

A lekapcsolt kecskeméti drogbanda tagjai nem kímélték egymást

Kábítószer-kereskedelem miatt hét gyanúsított ellen javasol vádemelést a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság, amelynek nyomozói még egy férfire lecsaptak, aki birtokolta a kábítószert. A drogbanda két tagja börtönben van, a többiek szabadlábon védekeznek.

Vizi Zalán

A gyanú szerint egy hét főből álló bűnözői csoport – öt férfi és két nő – 2021-től kezdődően jellemzően Kecskemét területén rendszeresen értékesített kábítószernek minősülő anyagot. A drogbanda kecskeméti, bácsalmási és kerekegyházi illetőségű tagjai egymás között is adták-vették a drogot azzal a céllal, hogy továbbértékesítsék – írja a police.hu.

drogbanda, börtön, rendőrség
A drogbanda két tagját börtönbe zárták a rendőrök
Fotó: shutterstock.com / illusztráció

A drogfogyasztót lakáskutatás során találtak meg a rendőrök

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának munkatársai egy hosszabb felderítő tevékenység eredményeként 2023. február 10-én csaptak le a bűnözőkre. Minden gyanúsított lakását átkutatták, és az ingatlanokban különböző mennyiségű, THC-t tartalmazó növényi törmeléket találtak, illetve az egyik lakásban egy 35 éves tiszakécskei fogyasztót is tetten értek.

A bűnbanda tagjai néha egymás ellenségei voltak

Mint írják, az eljárás során kiderült, hogy az egyik elkövető 2022. november 24-én este kirabolta bűntársát. Egy megyeszékhelyi társasház előtt beszéltek meg találkozót azért, hogy a drogkereskedelemről üzleteljenek. A 26 éves kerekegyházi lakos 100 gramm marihuánát vitt a megbeszélt helyszínre, ám 44 éves kecskeméti ismerősének nem állt szándékában kifizetni. Az anyag átadása egy liftben történt meg, majd a vevő fizetés nélkül akart távozni. Ebből aztán vita kerekedett, ami verekedésbe torkollott, végül a fiatalabb férfinek kettétört az egyik metszőfoga.

Ketten már rács mögött, a többiek még szabadlábon védekezhetnek

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság közölte, hogy az ügy vizsgálatát a megyei nyomozók a napokban befejezték. Egy embert kábítószer-birtoklás vétségével, míg a bűnbanda hét másik tagját kábítószer-kereskedelem bűntettével gyanúsítanak. Közülük a 44 éves gyanúsítottnak rablás és maradandó fogyatékosságot okozó testi sértés miatt is felelnie kell a későbbiekben. A bűnbanda egyik tagja, egy 33 éves kecskeméti férfi még mindig bűnügyi felügyelet alatt van, míg 44 éves társa más ügy miatt szintén börtönben ül. A többiek jelenleg szabadlábon védekezhetnek.

Az iratokat a rendőrök vádemelés javaslatával küldték meg az illetékes ügyészségre.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában