Gama-Kovács Gábor

2024.07.15. 14:48

Új rendőrkapitánya van Kecskemétnek

Új rendőrkapitányt neveztek ki a Kecskeméti Rendőrkapitányság élére hétfőtől. A korábbi városi kapitány a vármegyei főkapitány tanácsadójaként dolgozik tovább.

Horváth Péter

Dr. Balogh János rendőr altábornagy, országos rendőrfőkapitány – a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének javaslatára – 2024. július 15-ei hatállyal visszavonta Timafalvi László rendőr ezredesnek a kecskeméti rendőrkapitányi kinevezését. Timafalvi László rendőr ezredes július 16-ától a Bács-Kiskun vármegyei rendőrfőkapitány közvetlen alárendeltségében tanácsadói feladatokat lát el – olvasható a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Sajtóosztályának közleményében.

rendőség
Illusztráció
Forrás: police.hu

Ezzel egyidejűleg az Országos Rendőr-főkapitányság vezetője dr. Gulyás Zsolt rendőr dandártábornok, vármegyei főkapitány javaslata alapján július 16-ai hatállyal megbízta Gama-Kovács Gábor rendőr alezredest a Kecskeméti Rendőrkapitányság vezetésével.

Az új rendőrkapitány 1991-ben szerelt fel a rendőrség állományába. Nyomozóként kezdte pályafutását, majd a Kiskunmajsai Rendőrőrs őrsparancsnok-helyettese, később őrsparancsnoka lett. 2024. február 1-től pedig a vármegyei Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztályt vezette- áll a rendőrség közleményében.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!