Bűnügy

2024.07.22. 11:45

Közokirat-hamisítás miatt hallgattak ki egy szerb férfit a bajai rendőrök

Hercegszántó Határrendészeti Kirendeltség Közúti Határátkelőhelyén 2024. július 21-én röviddel éjfél után egy 35 éves férfi jelentkezett kilépésre. Az útiokmánya ellenőrzésekor kiderült, hogy az abban egy hamis beléptető bélyegző található, valamint a szerb állampolgár jelentősen túllépte a vízummentes tartózkodás maximális időtartamát.

Baon.hu

A külföldi férfi 3542 nappal tovább tartózkodott a schengeni térségben úgy, hogy semmiféle tartózkodási engedéllyel, vízummal nem rendelkezett.

Baja, bűnügy, közokirat-hamisítás
A bajai rendőrök közokirat-hamisítás miatt hallgattak ki egy szerb férfit.
Forrás: shutterstock.com / illusztráció

A határrendész az irat ellenőrzésekor azt is megállapította, hogy azt a belga hatóságok körözik. A férfi elmondta, hogy ez azért lehetséges, mert az útlevelét korábban nem találta, amit bejelentett, ezért elrendelték a körözését. Amikor az okmány előkerült, azzal már nem foglalkozott, hogy ezt a hatóság tudomására hozza.

A férfit előállították, és a Bajai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai közokirat-hamisítás bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A gyanúsítottat a vármegyei Idegenrendészeti Osztály kiutasította az országból – írja a police.hu

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!