Vádirat

2024.07.02. 10:11

Halálra gázolt egy kerékpárost az ittas gyorshajtó Kunfehértónál

A Kecskeméti Járási Ügyészség halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt vádat emelt egy nővel szemben. Az elkövető ittasan, a sebességhatárt lényegesen túllépve elütötte az úttesten kerékpárját toló férfit.

Baon.hu

A vádirat szerint az elkövető 2023. május 28-án délelőtt, a megengedett 90 kilométer/óra helyett mintegy 142-143 kilométer/óra sebességgel vezette autóját Kunfehértó felől Kiskunhalas irányába, amikor meglátta az úttesten áthaladni szándékozó, kerékpárját toló férfit. A nő fékezett, azonban ittassága és gyorshajtása miatt elütötte a gyalogost.

halálos baleset, gázolás, ittas vezetés
A kép a tavalyi halálos gázolás helyszínén készült
Fotó: Pozsgai Ákos / archív-felvétel

A baleset következtében a kerékpáros olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A baleset azért következett be, mert a sofőr megszegte azon KRESZ előírást, amely szerint járművet csak az vezethet, akinek nincs a szervezetében szeszes ital fogyasztásából származó alkohol, valamint azt is, amely szerint személygépkocsival lakott területen kívül legfeljebb 90 kilométer/óra sebességgel szabad közlekedni.

Az ügyészség a nőt halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettével vádolja és ezért vele szemben végrehajtandó szabadságvesztés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozza.

A vádlott bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!