Katasztrófavédelem

2024.07.31. 13:44

Leszakadt székelykapuhoz és több tűzhöz is riasztották a tűzoltókat

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába 7 tűzesettel és 2 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Baon.hu

Megközelítőleg négy hektáron égett levágott kaszáló, nádas és erdő aljnövényzete kedden délelőtt, Madaras külterületén. A bajai és a nagybaracskai hivatásos, valamint a bácsalmási önkormányzati és önkéntes tűzoltók hét vízsugárral, kéziszerszámokkal és egy munkagép segítségével fékezték meg a lángokat.

tűz,
Illusztráció
Fotó: Shutterstock

Egy székelykapu felső része félig leszakadt Kecskeméten, a Mártírok útján. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a gyalogosokat veszélyeztető elemet eltávolították. Személyi sérülés nem történt.

Összehordott szemét égett kedden este Akasztón, a Szabadság utcában. Az akasztói önkéntes és a kiskőrösi hivatásos tűzoltók a tüzet egy vízsugárral eloltották.

Teljes terjedelmében égett egy melléképület keddről szerdára virradóra, Kecskemét határában. A kecskeméti hivatásos tűzoltók két vízsugárral megakadályozta a tűz továbbterjedését, majd eloltotta a lángokat. Személyi sérülés nem történt.

Kedden még négy esetben riasztották a tűzoltókat száraz növényzet tüzéhez és egy esetben kérték a segítségüket kettéhasadt fa eltávolításához – írja a katasztrófavédelem.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!