Kecskemét

2024.05.13. 13:18

Véget akart vetni az életének egy fiatal a sikertelen vizsga után

Végzetes lépésre szánta el magát egy fiatal férfi, mert nem sikerült a forgalmi vizsgája. Szerencsére a kecskeméti rendőrök időben érkeztek, így nem történt tragédia.

Tapodi Kálmán

Bejelentés érkezett a rendőrségre arról, hogy egy 20 éves helybéli elköszönt ismerőseitől a közösségi oldalon, vonat elé akar ugrani május 10-én. A kecskeméti járőrök és körzeti megbízottak több egységgel indultak az elkeseredett fiatal keresésére. Ellenőrizték a pályaudvart és környékét, valamint több vasúti útvonalat átnéztek. 

Kecskemét, sín, rendőrség, öngyilkossági kísérlet, vonat
Illusztráció
Fotó: Shutterstock

Kitartó munkájuk végül sikerre vezetett, a férfi nyomára Laczkó Roland zászlós bukkant, amint az egyik vasúti töltésen sétált. Ezzel egyidőben jött a hír, miszerint egy vonat halad feléjük. A rendőrnek nem volt vesztegetni való ideje, a bajbajutotthoz lépett és elkísérte a sínpár mellől, közben pedig végig szóval tartotta, próbálta lebeszélni öngyilkos szándékáról. Időközben a helyszínre érkezett a férfi édesanyja és a mentőszolgálat munkatársai is, akik végül elszállították a kórházba. Kiderült, hogy a fiatal felnőtt azért akart véget vetni az életének, mert sikertelen forgalmi vizsgát tett – számolt be az életmentésről a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Ha úgy érzi, Ön vagy a környezetében valaki krízishelyzetben van, segítségre szorul, hívja az ingyenes 116-123 felnőtt lelkisegély számot! A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány gyerek és ifjúsági lelkisegély száma: 116-111.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!