Forróság

2024.07.12. 12:14

Már biztos: 102 éves melegrekord dőlt meg Kelebián

Július 11-én Kelebia állomáson a hőmérséklet elérte a 40,0 fokot, ezzel megdőlt a napi legmagasabb maximumhőmérséklet rekordja – olvasható a Hungaromet Nonprofit Zrt. honlapján.

Mester-Horváth Nikolett

Akár az éjszakai lemagasabb minimum hőmérsékletről, akár a nappali maximumról van szó, országos és fővárosi szinten is sorra dőlnek meg a melegrekordok. 

melegrekord, maximumhőmérséklet, forróság
102 éves melegrekord dőlt meg Kelebián
Forrás: shutterstock.com / illusztráció

Mint azt már megírtuk, a még nem hitelesített adatok alapján a határmenti településen rekordmagas hőmérsékletet mértek csütörtökön. Azóta hivatalossá vált, hogy a napi legmagasabb maximumhőmérséklet rekordját sikerült megdönteni. Az ezen a napon mért legmagasabb hőmérséklet eddig 38,5 fok volt, amit Szerepen mértek 1922-ben – derül ki a Hungaromet közleményéből.

Közösségi oldalukon arra is felhívták a figyelmet, hogy „az országos abszolút melegrekordhoz azonban még „gyúrnia” kell a légkörnek, de a következő napokban, esetleg erre is esély adódhat”.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában