Nem árt tudni!

2023.04.09. 16:03

Eddig áll el a húsvéti sonka

Húsvétkor szinte minden család vásárol sonkát az ünnepi asztalra, ám nem árt tudni meddig tárolhatjuk ezt az ételt.

baon.hu

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

Az, hogy mennyi ideig tárolható a húsvéti sonkánk, részben a főzés és a tárolás módjától függ – írja a mindmegette.hu, mely össze is foglalta a tudnivalókat.

A friss, főtt, pácolatlan sonka hűtőszekrényben 3-4 napig, fagyasztva pedig 3-4 hónapig tárolható.

Az otthon főzött pácolt sonka a hűtőszekrényben 3-5 napig, a fagyasztóban pedig 1-2 hónapig áll el.

Az otthon főzött, felszeletelt sonka 3-5 napig tárolható a hűtőben, a fagyasztóban pedig 1-2 hónapig.

A főtt parasztsonka 7 napig áll el, fagyasztóban 1-2 hónapig. Az olyan pácolt termékek, mint a serrano sonka vagy a prosciutto, 2-3 hónapig tárolhatók a hűtőszekrényben.

Egyértelmű jelek, hogy a sonka romlott:

  • A romlott sonka rothadt, kénszerű szagot áraszt, esetleg zöldesszürke, barnás foltok jelennek meg a felületén.
  • A legszembetűnőbb jel a penészgomba megjelenése.
  • A nyálkás, ragacsos textúra is a romlottságra utal.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!