Krimi

2 órája

„Én is apuka vagyok!” Kétéves kislány életét mentették meg a rendőrök a fővárosban

Eszméletlen kislányával a karján szaladt oda az utcán igazoltató rendőrökhöz egy édesanya. A gyors intézkedésnek köszönhetően a csöppség még épp idejében jutott orvosi ellátáshoz.

MW

A rendőrök gyors reagálása megmentette a kislány életét

A Készenléti Rendőrség (KR) munkatársai szeptember 18-án este egy férfit igazoltattak a főváros IX. kerületében, amikor egy kétségbeesett édesanya futott oda hozzájuk karjában az eszméletlen gyermekével. 

„Először arra gondoltunk, hogy bűncselekmény történt, így a kollégákkal azonnal a hang irányába futottunk” – emlékezik vissza az esetre Brezina Zsolt főtörzsőrmester.

„Ekkor a mellékutcából felbukkant két férfi, valamint egy nő, karjában egy két év körüli kislánnyal. Amikor a nő észrevett minket, kétségbeesetten futni kezdett felénk, miközben azt kiabálta: «Lenyelt valamit, eszméletlen, hívjanak mentőt!» Láttuk, hogy a kicsi eszméletlenül fekszik anyukája karjaiban. Azonnal értesítettem a tevékenységirányító központot, és felvettem a mentősökkel a kapcsolatot. Társaim eközben a kislány életfunkcióit ellenőrizték.”

Az édesanyára is figyeltek

„Kollégámmal, Pesti Károllyal megnéztük, nincs-e a kicsi szájában idegen tárgy, majd ellenőriztük a légzését és a pulzusát is.Nem találtunk a szájában idegen tárgyat, de nagyon rossz állapotban volt. A teste elernyedt, a szeme fennakadt. A nevén szólongattuk, de semmire nem reagált. Aggódni kezdtünk. Azonnal döntöttünk, nem várhatunk, a kicsinek orvosi ellátásra van szüksége. Értesítettük a tevékenységirányító központot, hogy beszállítjuk a kislányt a kórházba”  – fűzte hozzá Mága Zsolt törzsőrmester.

A rendőröknek nemcsak a kicsire, de a pánikba esett édesanyára is figyelniük kellett.

Én is apuka vagyok, ahogy a kollégák is. Láttam, hogy az anyuka nagyon kétségbeesett. Azonban nekünk higgadtnak kellett maradnunk, hideg fejjel, megfontoltan gondolkodni, cselekedni. Féltünk, hogy az anyuka esetleg elesik a kicsivel, ezért ölembe vettem a kislányt. Ahogy megfogtam, éreztem, hogy tüzel a homloka. Gyorsan a szolgálati kocsihoz siettem vele, majd indultunk is. Egész úton figyeltem a kislány életfunkcióit. Mindannyian aggódtunk érte. Közben a kórházban már vártak minket. Alighogy megérkeztünk, a kicsivel a karomban kiugrottam a kocsiból, és befutottam vele a kórházba, majd bevittem a sokktalanítóba, és letettem a vizsgálóasztalra, attól kezdve az orvos átvette az ellátását 

– idézi fel Pesti Károly főtörzsőrmester.

Kiderült, mi volt a baj

A rendőrök még ekkor sem hagyták magára a kislányt és családját – írja híradásában a rendőrség honlapján, a Police.hu-n. „Ott álltunk mindannyian a vizsgálati szoba ajtaja előtt. Amikor hallottuk, hogy felsír a kicsi, akkor könnyebbültünk meg mindannyian” – magyarázza Mága Zsolt, aki az ijesztő pillanatok okát is elárulta: „Az orvostól megtudtuk, hogy a kislánynak lázgörcse volt, de szerencsére hamar orvosi ellátáshoz jutott. Hogy pillanatok alatt a kórházba értünk, Szűcs Tamás törzsőrmesternek, a KR VI. bevetési osztály 2. alosztály járőrvezetőjének köszönhetjük.” 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!