korlátlanul, de felelősen

2018.02.05. 11:29

III. Indoor Sörfesztivál a 100 éves Gellértben

Az ország legnagyobb sörkocsmájává válik február 16-18 között a Gellért Hotel. Az idén százéves szálloda falai közt mintegy százféle sört kóstolhatunk számolatlanul. A csúcsgasztronómia híveit pénteken és szombaton ötfogásos sörvacsora, valamint a pazar panorámájú Lakosztályétterem várja, vasárnap pedig egy izgalmas Sörbrunch, korlátlan étel- és italfogyasztással.

Hamarosan elérkezik a habos nedű szerelmeseinek legszebb téli hétvégéje, a III. Indoor Sörfesztivál, amikor is a Danubius Hotel Gellért összes termeiben korlátlanul folyik majd a sör, mintegy százféle változatban, köztük kis és nagyüzemi sörök, hazai, valamint cseh, német, angol, belga italok, és whisky-s hordóban érlelt sörkülönlegességek minden mennyiségben. A bevállalósabb sörrajongóknak pálinka, sörpárlat és ír whisky kóstolás is dukál, de mindezt a felelős alkoholfogyasztás jegyében – hirdetik a szervezők.

A habos folyam mellett természetesen a sörrel párosítható ételek is előkerülnek, nem is akármilyen kínálatban. Varju Vili, a Bock Bisztró és a Vendéglő a Kisbíróhoz, valamint Frideczky András a Gellért Söröző séfjének sörpárosa a fogások és a hozzájuk kínált sörök párosításával szenzációs ízvilágot kínálnak pénteken és szombaton a Sörpáros Sörvacsora keretében. Az asztalra kerül majd – mások mellett – sörtésztában sült fürjtojás sörmajonézzel, gyömbéres kacsaleves kacsanyelvvel, mangalica karaj „kolbász bőrrel”, sörös árpagyönggyel, valamint mogyorós csokoládékrém, tejfagylalttal és sör sabayon-nal.

A Gellért Szálló védjegyének számít a csodás panorámájú 422-es lakosztályban helyt kapó Lakosztályétterem. A limitált létszámú fine dining vacsorát a szálloda centenáriumi évének tiszteletére először, a III. Indoor Sörfesztiválon is megrendezik, ahol ez alkalommal a kortárs gasztronómia kiválósága, Orosz Gábor, a KIOSK Budapest executive chef-jének prémium kategóriás menüje kerül majd terítékre. A fogásokat pedig különleges italsor kíséri.

Vasárnap egy pazar Sörbrunch Capriccio zárja a III. Indoor Sörfesztivált, ahol korlátlan étel-, italfogyasztás és a fesztivál legjobb sörei várják a gourmand-okat. A menüsort Müncz Gábor, a Gellért vezető séfje sörökhöz passzoló ételekből állítja össze, benne meggysörös cékla shot, bécsi burgonyasaláta, füstölt pisztráng vörösbab salátával, jércemell szeletek paprika lekvárral, pácolt libamell savanyított hagymákkal, finomságok a spájzból és sajtfalatok almával, dióval.

Elővételi napijegy 4.990 Ft, korlátlan sörkóstolással, a helyszíni napijegy 5.990 Ft szintén korlátlan sörkóstolással. A Sörvacsorára 8.990 Ft-ért válthatunk jegyet, ami tartalmazza a napijegyet is. A Lakosztályétterem 19.990 Ft, ami ugyancsak tartalmazza a napijegyet is. A Sörbrunch pedig 8.800 Ft, korlátlan étel- és italfogyasztással. Az eseménnyel kapcsolatos további információk az indoorsorfeszt.hu oldalon.

Borítókép: Illusztráció

Forrás: Shutterstock/Merla

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!