2022.07.04. 14:19
Isteni, könnyű vacsora paradicsomból
Fontos, hogy minden maradékot felhasználjunk, ami csak a konyhában akad.
Ha megmaradt néhány szem paradicsom és pár tojás, akkor a mai vacsorát már ki is pipálhatjuk - írja a Diéta és fitnesz.
TOJÁS PARADICSOMBAN SÜTVE
Hozzávalók 4 személyre:
- 8 közepes paradicsom
- 8 nagyobb tojás
- 2 evőkanál olívaolaj
- negyed csésze tej
- Negyed csésze reszelt parmezán vagy másféle sajt
- só
- frissen őrölt fekete bors
- Friss vagy szárított zöldfűszerek (petrezselyem, rozmaring, kakukkfű, oregano vagy ezek keveréke)
Így készítsük el:
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Kenjünk ki egy nagy tűzálló tálat vagy serpenyőt olívaolajjal. Éles késsel vágjuk le a paradicsomok tetejét, és kanállal kaparjuk ki a paradicsomok húsát (ezt tegyük félre paradicsomszószhoz vagy mártogatóshoz). A paradicsomokat helyezzük el a kikent tűzálló tálban. Minden paradicsomba üssünk bele egy tojást, a tetejére csorgassunk egy evőkanál tejet, és tegyünk rá egy evőkanál reszelt sajtot. Sózzuk és borsozzuk meg. Tegyük a sütőbe, és süssük addig, amíg a paradicsom megpuhul, a tojások fehérje megkeményedik, a sárgájuk pedig kicsit folyós marad – ez körülbelül 15-17 percet jelent. Hagyjuk 5 percig hűlni, és tálalás előtt szórjuk meg zöldfűszerekkel.
Borítókép: illusztráció