Szép kis társaság

2024.05.14. 17:24

Újabb részletek derültek ki a Magyar Péterhez köthető piramisjáték-botrányról

Az új baloldali messiás még nem válaszolt semmit a Telex és a 24.hu kérdéseire az őt, új családját, élettársa anyját és a TISZA pártot érintő piramisjáték-botránnyal kapcsolatosan.

Sájer Mária a legtöbb rendezvényén ott van Magyar Péterrel

Forrás: Metropol

Egyetlen szóval sem válaszolt, amikor a Telex ezt kérdezte tőle:

Milyen módon segíti Önt S. Mária, volt-e tudomása S. Mária fegyházbüntetéséről, van-e köze S. Máriának a Tisza Párt pénzügyeihez?

Nem válaszolt a 24.hu hasonló kérdéseire sem.

Időközben újabb részleteket derített ki a Metropol Sájer Máriáról, aki az információk szerint Magyar Péter kabinetfőnöke és pénzügyeinek személyes irányítója.

Magyar Péter gazdasági vezetője 4 évet ült fegyházban, miután egy piramisjátékot üzemeltető banda tagjaként 1200 embert lopott meg, összesen 8 milliárd forinttal.

Sájer Mária Judit bűntársaival gátlástalanul fosztogatta áldozatait, a kicsalt összeg nagy része a mai napig nem került elő. A hatóságok körülbelül 7 milliárd forintot keresnek. Feltételezések szerint a hatalmas összeg tisztára mosása ma is zajlik, ezért is lehet figyelemreméltó Sájer Mária felbukkanása Magyar Péter mozgalma körül.

A Metropol a bírósági ítélet, illetve a vádirat tanulmányozása során megtudta, hogy 

a bűnbanda tagjai több alkalommal is megpróbáltak külföldre szökni. 

Terveik között az is szerepelt, hogy az EU fővárosában, Brüsszelben rejtőznek el. Egyes utalások szerint jelentős kapcsolataik lehettek a belga fővárosban.

Miután megtörténtek az első letartóztatások, Magyar Péter élettárásnak anyja hónapokon át tovább folytatta az áldozatok becsapását és kisemmizését. Ezt a fajta gátlástalanságot a bíróság súlyosbító tényezőként vette figyelembe a 4 éves fegyházbüntetés kiszabásakor.

Magyar Péter kabinetfőnöke még az elsőrendű vádlott őrizetbe vétele után is azt állította az átvert embereknek, hogy „aggodalomra nincs ok”, csupán pillanatnyi zavarok álltak be, és „a befektetésüket vissza fogják kapni”.

Volt olyan áldozat, akinek még több pénz befizetését javasolta, mondván, „úgy biztos nem veszíthet semmit”.

Vallomásában az egyik áldozat azt mondta, hogy Sájer Mária hónapokon át zaklatta, újabb és újabb ajánlatokkal „bombázta”, egyre nagyobb és nagyobb hozamokat ígérve. Egy károsultra vetítve egyébként Sájer okozta a legnagyobb kárt, miután egyetlen embertől 108 milliót csalt ki.  A Metropol értesülései szerint volt olyan áldozat, aki öngyilkos lett, miután rádöbbent, hogy aljas módon kirabolták.

A jogerős bírósági ítélet kimondta, hogy Sájer Mária Judit hamis banki igazolásokkal tévesztette meg az áldozatait, nem egyszer teljesen jogtalan módon az osztrák Oberbank nevét, logóját felhasználva. 

A Metropol teljes cikke ITT olvasható el. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában