Futsal

2024.05.06. 20:20

Bejutott a bajnoki döntőbe a ScoreGoal Kecskemét – galériával

Győzelmi kényszerben lépett pályára hétfőn este a ScoreGoal Kecskemét a Veszprém vendéglátójaként a férfi futsal NB I. felsőházi rájátszásának a zárófordulójában. Pokoli csata kerekedett a találkozóból, vendégvezetés után fordított a hazai gárda, majd a második játékrész 29. percétől hosszú ideig 2-2 volt az állás, miközben hogy telt az idő, tudható volt, hogy a döntőbe pályázó rivális, a Berettyóújfalu már 8-1-re vezet, Marko Garvilovic csapatának tehát csak a győzelem jelenthette a klub fennállásának a legnagyobb sikerét jelentő döntőbe jutást.

Vincze Miklós

A kecskemétiek óriási szívvel küzdöttek, és tíz egész három tized másodperccel a lefújást előtt egy létszámfölényes pontos körbepasszolás végén Suscsák a döntőbe lőtte a kecskeméti kék oroszlánokat.

döntő, scoregoal, futsal
Döntős a Kecskemét
Fotó: Bús Csaba

Kecskeméti lehetőségekkel rajtolt a kulcsfontosságú összecsapás, majd meglepő húzással rukkolt elő a Veszprém, és kapusát mezőnybe tolva igyekezett borsot törni a házigazdák orra alá. A kezdeti adok-kapok után ismét a hírös városiak tudták érvényesíteni jobban akaratukat, ám az első hét percben gólt nem tudtak szerezni. Tatai lövésénél kellett résen lennie Rigónak, míg a túloldalon Fekete lökete kerülte el centikkel a kaput. A 10. percben Tomic szép csellel tolta meg a labdát a jobb szélen, majd életerős lövéssel jelentkezett, Spandler szögletre paskolta a labdát. Nem sokkal később Biró szabadrúgását tudták menteni a gólvonalról, majd a 14. percben egy kontra végén szintén az utolsó pillanatban mentették kísérletét. Időt kért a Veszprém, és kitartóan a létszámfölényes taktikát erőltették, ami eredményre vezetett, ugyanis Gerencsér révén vezetést szereztek, 0–1. Riadót fújt a Kecskemét, és folyamatosan alakították ki a helyzeteket, ám a vendégek védelme rendezett volt, és jól zárt. Negyvenkét másodperc volt még hátra az első játékrészből, amikor időt kértek a hazai szakmai stáb. Suscsák lábában ott volt az egyenlítés lehetősége, ám végül 0–1-el mehettek szünetre a felek.

Motiváltan tért vissza a pályára a Kecskemét, és Suscsák a 21. percben büntetőt harcolt ki. A labda mögé Bencsik állt oda, és a léc alá bombázott, 1–1. Lélektani fölénybe kerültek a kék oroszlánok, és elkapták a ritmust. Suscsák kapta centerben, majd jól fordult kapura, és védhetetlenül lőtt a hálóba, 2–1. A már megszokott taktikára váltott a Veszprém, ám majdnem ráfáztak. Szabó Ábel került aztán földre, és nagy fájdalmak közepette kellett letámogatni a pályáról. Az ötödik veszprémi csapatfault már a 27. percben megvolt, a hírös városiak pedig ennek tudatában szőtték támadásaikat megfontoltan. Kajtár és Tomic lövését is bravúrral védte Spandler, majd kontrából jött a vendégek váratlan egyenlítése, 2–2. Idegőrlő taktikai csata vette kezdetét, az idő pedig fogyott, az utolsó öt percnek egállal vágtak neki a csapatok. Biró és Suscsák közel járt a vezetés megszerzéséhez, de vagy Spandler állta útját a lövésnek, vagy pedig pontatlan volt a befejezés. Az utolsó két percen belül érve időt kért a Kecskemét, majd mindent egy lapra feltéve öt mezőnyjátékossal rohamoztak. Drámaibb forgatókönyvet írni sem lehetett volna, hiszen mindössze tíz másodperc volt már csak hátra, amikor Haász centerezését Suscsák váltotta gólra, ezzel megnyerve a meccset és kiharcolva a bajnoki döntős részvételt.

– Az első félidőben nem játszottunk jól – értékelt Marko Garvilovic, a kecskemétiek sportigazgatója. – Az emberfölényes játékával pörgette az időt a Veszprém, és elvesztettük a koncentrációnkat, az energiánkat. Az első gól megszerzésével előnybe is tudtak kerülni. A Veszprém ma is megmutatta karakterét, hiszen ez a meccs egyáltalán nem volt számukra már életbevágó, mégis küzdöttek az utolsó másodpercig. A második játékrészben jól kezdtünk, és fordítottunk gyorsan, majd le is zárhattuk volna a meccset, rengeteg helyzetünk volt. Sikerült nekik egyenlíteni aztán, de végül tíz másodperccel a vége előtt megszereztük a győzelmet jelentő találatot. Úgy gondolom, hogy megérdemelten nyertünk. Az utóbbi évek a magyar futsalban arról szóltak, hogy a Berettyóújfalu és a Haladás csap össze a bajnoki címért. Most egy kis csapat, szolid költségvetéssel, ám nagy szívvel kiharcolta a finálét. Rengeteg áldozattal tudtuk elérni ezt a történelmi sikert, sokan nem is gondolnák, mennyi mindent tett bele az egész klub ebbe, hogy Kecskemétnek dicsőséget szerezzen. Elmondhatatlanul büszke vagyok, ez az eddigi karrierem legnagyobb sikere. A szezonnak azonban még nincs vége. Holnaptól a bajnoki döntőre kell készülnünk, ahol megvan az esélyünk, amiért meg is dolgoztunk. A legjobb tudásunkat kell azokon a meccseken is nyújtanunk. Természetesen a Haladás az esélyesebb csapat, de ki gondolta volna, hogy a Kecskemét eljut a döntőig? Mi mindent megteszünk majd a következő hetekben is. Köszönjük a szurkolók és támogatóink kitartását.

ScoreGoal Kecskemét Futsal-1. Futsal Club Veszprém 3–2 (0–1)

Kecskemét, vezette: Juhász Dávid, Apkó Tamás, Muhari Gergő

Kecskemét: Rigó – Biró, Pál, Suscsák, Tomic. Csere: Krajcsi – Lehotai, Hajnal, Gondi, Bencsik, Kajtár, Haász, Fekete, Szabó Á. Vezetőedző: Koós Károly.

Veszprém: Spandler – Tatai, Dorogi, Gavrilovic, Lux. Csere: Őri – Kártik, Bognár P., Ábrahám, Bognár M., Fellembek, Gerencsér. Vezetőedző: Fehér Zsolt.

Gól: Bencsik a 21., Suscsák a 22., a 40., illetve Gerencsér a 15. Bognár P. a 29. percben.

Sárga lap: Bencsik 14. illetve Tatai 22. perc.

A záróforduló másik két mérkőzésének az eredménye:

  • Haladás VSE–DEAC 3–3,
  • MVFC Berettyóújfalu–Á. Stúdió Futsal Nyíregyháza 8–1.

A felsőházi rájátszás végeredménye:

1. HALADÁS 10 6 3 1 43-20 28

2. KECSKEMÉT 10 7 2 1 28-24 26

3. BERETTYÓÚJFALU 10 6 1 3 41-21 24

4. NYÍREGYHÁZA 10 3 2 5 19-30 13

5. DEAC 10 2 2 6 23-37 9

6. VESZPRÉM 10 1 0 9 17-39 7

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában