Labdarúgás

2024.04.19. 12:14

Elkészült a vármegyei kupa ötödik körének a párosítása

Pénteken délelőtt sorsolta ki a Magyar Labdarúgó Szövetség Bács-Kiskun vármegyei igazgatósága a vármegyei kupa 5. körnek a sorsolását. Ennek eredményeként Akasztón és Hartán rendeznek május elsején kupamérkőzést.

Vincze Miklós

A kupaszerdát követően már pénteken kisorsolta a vármegyei igazgatóság a vármegyei kupa következő körét. 

Illusztráció
Fotó: Shutterstock

Hat csapat maradt talpon, így az ötödik körre két-két csapatot sorsoltak össze, és a létszámból kifolyólag kisorsoltak két erőnyerőt is, utóbbi kettő már el is nyerte a jogot a Magyar Kupában való indulásra. 

Bács-Kiskun vármegye öt csapatot adhat a 2024/25-ös idényre a Magyar Kupa főtáblájára, és a két erőnyerő csapat, a Jánoshalma és a Lajosmizse máris az országos főtáblán tudhatja magát, no meg – nem mellékesen – a kupaelődöntőben. A másik két országos résztvevő a május elsejei forduló két győztese lesz, az 5. kör két vesztese pedig egymás között dönti el egy újabb találkozóval, hogy melyikük léphet pályára ősszel – Bács-Kiskun vármegyéből ötödikként – a Magyar Kupában. A sorsolás értelmében május elsején, 17 óra 30 perces kezdettel a Harta SE az Anda Kalocsa FC csapatát fogadja, az Akasztó pedig a Kunbaja gárdáját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában