Mozgás

2024.03.25. 21:00

Rendhagyó testnevelés órát tartottak a kiskunfélegyházi iskolában – galériával

Nem mindennapi élményben volt részük a Kiskunfélegyházi József Attila Sportiskolai Általános Iskola atlétáinak. Világbajnoki bronzérmes, Európa-bajnoki ezüstérmes sportoló tartott nekik rendhagyó testnevelés órát.

Szentirmay Tamás

A Küzdj meg a Bajnokkal Alapítvány több mint tíz éve járja az országot programjával. A rendszeres testmozgást, az egészséges életmódot, az iskolások motiválását, valamint a mindennapos testnevelést tartják elsődleges céljuknak.

Baji Balázs, mozgás, testnevelés
Baji Balázs tartott testnevelés órát a gyerekeknek
Fotó: Szentirmay Tamás

A rendhagyó testnevelés óra „testnevelő tanára” ezúttal Baji Balázs világbajnoki bronzérmes, Európa-bajnoki ezüstérmes gátfutó volt.

A tornaterem előtt már sportruhába beöltözve várták a gyerekek Baji Balázst, aki oldva a feszültséget, lepacsizott velük. Benn a teremben a híres sportolónak az első kérdése az volt a tanulókhoz, hogy ki szereti a testnevelés órát? Persze, hogy mindenki feltette a kezét, csak úgy, mint arra a kérdésre is, hogy ki szeret sportolni és versenyezni? Magáról annyit mondott, hogy két éve hagyta abba a gátfutást. A világbajnoki bronzérem, és az Európa-bajnoki ezüstérem mellett két olimpián is részt vett. Szerényen megjegyezte, hogy jól sikerült a pályafutása, sok élménnyel és eredménnyel gazdagodott, a sportnak köszönhetően.

– Mindenkinek ajánlom, ha nem is az élsportot, de a rendszeres testmozgást, próbáljátok meg az életetek részévé tenni, meglátjátok, hogy mennyire fontos, nem csak az egészségetek szempontjából, hanem a különböző élmények és barátságok szempontjából is – mondta Baji Balázs.

Ezt követően bemelegítéssel kezdődött az óra, majd sorversennyel folytatódott. Négy csoportra osztották a gyerekeket, és mivel páratlanok voltak, így Baji Balázs is csatlakozott ahhoz a csapathoz, ahol csak heten voltak. Persze mindenki vele akart egy csapatba kerülni, amit Balázs úgy oldott meg, hogy minden sorversenynél más és más csoportban szerepelt. Eredményt természetesen nem hirdettek, hiszen ezúttal a mozgáson, a játékon volt a hangsúly.

Nem titok, hogy ahol szépen teljesítenek a gyerekek, oda vissza szoktak járni. A Küzdj meg a Bajnokkal Alapítvány nagyon sok településre ellátogat az országban. Baji Balázs természetesen nem jött üres kézzel. Tornazsákot és dedikáló kártyát is hozott magával, és persze közös fotót is lehetett vele készíteni.

A kiskunfélegyházi iskolában kiemelt szerepet játszik az atlétika

– Hullámvasúton ülünk az alapítványi programmal kapcsolatban, de próbáljuk a kéréseket teljesíteni, ami nem is olyan egyszerű – mondta Süli András az alapítvány elnöke. 

– A hullámvasútat úgy értem, hogy szerencsére országos szinten kell, hogy teljesítsünk. Az első perctől kezdve egy igazán népszerű és felkapott programról beszélünk. Olyan élményt akarunk nyújtani a gyerekeknek, amelyek meghatározóak lehetnek egy életre. Az, hogy egy olimpiai bajnok, egy válogatott sportoló, egy igazi ikon ellátogat egy iskolába és élménybeszámolót tart, arról már szinte mindenki hallott. De azt, hogy testközelből ott legyen, együtt mozogjon, irányítsa a gyerekeket, az órán végig aktív legyen, és érezzék azt, hogy ott van közöttük a sportoló, az nem mindennapi élmény. Igyekszünk minden kérésnek eleget tenni. Ilyen a kiskunfélegyházi iskola is, ahol kiemelt szerepet játszik az atlétika. Céljaink közé tartozik az is, hogy olyan településeket keressünk meg, amelyek hátrányos helyzetűek, ahova nem feltétlenül jutnak el az élsportolók. Egy nagyvárosban könnyebben lehet találkozni velük. 

A Küzdj meg a Bajnokkal Alapítvány szervezi a Küzdje meg a Bajnokkal programot. Az alapítvány civil szervezet, adományokból és pályázatokból tartjuk fent magunkat. A sportolók annyira fogékonyak a programunkra, hogy első szóra igent mondanak, és ami a legboldogabb a szívünknek, hogy már maguktól jelentkeznek, tette hozzá Süli András.

Azért Baji Balázs sem ment haza üres kézzel, mert az iskolától egy oklevelet kapott, a Jogging Plus Szabadidősport Egyesülettől pedig egy hátizsákot, benne különböző ajándékokkal.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában